1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. JP Morgan`ın enerji işlemlerinden çıkma planı

JP Morgan`ın enerji işlemlerinden çıkma planı

Enerji Günlüğü - Amerika’nın en büyük bankası olan JP Morgan, antrepo, enerji santrallerindeki hisseler ve doğalgaz, elektrik ve kömür gibi maddelerdeki...

JP Morgan`ın enerji işlemlerinden çıkma planı

Enerji Günlüğü - Amerika’nın en büyük bankası olan JP Morgan, antrepo, enerji santrallerindeki hisseler ve doğalgaz, elektrik ve kömür gibi maddelerdeki işlemlerinden çıkmayı planlıyor.

JP Morgan Chase&Co., ABD Senatosu panelinin, bankaların, piyasaları manipüle etmek için ham madde mülkiyetlerini kötüye kullanıp kullanmadığını sorgulamasının ardından metalden petrole uzanan geniş fiziki emtia işlemleri ve varlıkları işinden çıkmayı planladığını açıkladı.

Bloomberght.com’un haberine göre, açıklama aynı zamanda JP Morgan’ın, ABD’nin EPDK’sı Federal Enerji Düzenleme Komisyonu ile 400 milyon dolarlık para ve diğer cezalar için anlaşma yoluna gitmeye çalıştığı döneme denk geldi.

Amerika’nın en büyük bankası olan JP Morgan, antrepo, enerji santrallerindeki hisseler ve doğalgaz, elektrik ve kömür gibi maddelerdeki işlemlerinden çıkabilir ya da satabilir. Şirketin 31 Mart itibariyle 14.3 milyar dolarlık fiziki emtiaya sahip olduğu tahmin ediliyor.

Bankanın sözcüsü Brian Marchiony, “Yeni kurallar ve düzenlemeler dahil bir dizi faktörü değerlendiriyoruz” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler