1. HABERLER

  2. PETROL

  3. JPMorgan petrolde 185 dolar öngörüyor

JPMorgan petrolde 185 dolar öngörüyor

Amerikan yatırım bankası JPMorgan, Rusya'nın Ukrayna işgalinin devam etmesi durumunda petrol fiyatlarının yıl sonuna kadar 185 dolar/varile yükselebileceğini açıkladı.

JPMorgan petrolde 185 dolar öngörüyor

Enerji Günlüğü - Brent petrolün varil fiyatının Rusya'nın Ukrayna işgalinin devam etmesi durumunda yıl sonunda 185 dolara yükselebileceği tahmin ediliyor.

Amerikan yatırım bankası ve finansal hizmetler holding şirketi JPMorgan, petrol fiyatlarında yükselişin süreceğini öngörüyor. Banka, Rusya'nın petrol arzının kesintiye uğramaya devam etmesi durumunda Brent petrolün yılı 185 dolarda tamamlayabileceğini belirtti. 

Rus petrolünün yüzde 66'sının alıcı bulmakta zorlandığını belirten PMorgan analistleri, İran petrolünün piyasaya hızlı bir şekilde dönüş yapamayacağı varsayımıyla kısa vadede arz şokunun çok büyük olacağına dikkat çektiler. 

ABD’DEN RUS PETROLÜNE YASAK HAZIRLIĞI 

Öte yandan ABD Kongresi Rusya'dan petrol ithalatını yasaklamak için hazırlanıyor. ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, Rusya'dan petrol ithalatının yasaklanmasına yönelik bir yasal düzenleme arayışı içinde bulunduklarını ve Kongre'nin Rusya'nın askeri saldırısı karşısında Ukrayna'ya bu hafta 10 milyar dolar yardım sağlama niyetinde olduklarını söyledi. 

Pelosi yaptığı açıklamada, "Temsilciler Meclisi hali hazırda Rusya'yı küresel ekonomiden daha da izole etmek için güçlü bir yasal düzenleme arayışı içinde. Hazırlayacağımız tasarı Rusya'dan petrol ve enerji ürünlerinin ABD'ye ithalatını yasaklayayacak. Rusya'nın Dünya Ticaret Örgütü'ne erişimini engellemeye yönelik ilk adım atılacak" dedi.  

Pelosi'nin bu açıklamaları petrol fiyatlarını 2008 yılından bu yana görülen en yüksek seviyeye çıkardı. ICE'de Brent petrolünün varil fiyatı 139,13 doları gördü.  

 

Etiketler : , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler