1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Kaçak akaryakıttan mühürlenen istasyon sayısı 58!

Kaçak akaryakıttan mühürlenen istasyon sayısı 58!

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, kaçak akaryakıt ikmali sebebiyle 2012 yılında mühürlenen akaryakıt istasyonu sayısının...

Kaçak akaryakıttan mühürlenen istasyon sayısı 58!

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, kaçak akaryakıt ikmali sebebiyle 2012 yılında mühürlenen akaryakıt istasyonu sayısının 58 olduğunu bildirdi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, MHP Mersin Milletvekili Ali Öz’ün soru önergesini Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’ndan alınan bilgi notuyla yanıtladı. Kaçakçılık suçlarının Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu kapsamında düzenlendiğini belirten Enerji Bakanı, kanunda yer alan suçlara yönelik müeyyidelerin hapis cezası ve adli para cezası şeklinde düzenlenmekle birlikte suçun niteliğine göre değişiklik gösterdiğini söyledi.

“98 DAVA MAHKUMİYET KARARI İLE KESİNLEŞTİ”

Kaçak akaryakıt ikmali dolayısıyla 2012 yılında Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından uygulanan idari para cezalarının toplam tutarının 54 milyon 526 bin 777 TL olduğunu belirten Enerji Bakanı, “Kaçak akaryakıt ikmali sebebiyle 2012 yılında mühürlenen akaryakıt istasyonu sayısı 58′dir. Son 4 yıldan bu yana kaçakçılık davalarından 98 dava mahkumiyet kararı ile kesinleşmiştir” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler