1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Kaçak doğalgaz kullanan anında tespit edilecek

Kaçak doğalgaz kullanan anında tespit edilecek

Enerji Günlüğü - Dağıtım şirketlerine, adrese dayalı Kimlik Paylaşımı Sistemi’ne ulaşma yetkisi tanındı. Bu değişiklikle abonelik işlemleri hızlanacak,...

Kaçak doğalgaz kullanan anında tespit edilecek

Enerji Günlüğü - Dağıtım şirketlerine, adrese dayalı Kimlik Paylaşımı Sistemi’ne ulaşma yetkisi tanındı. Bu değişiklikle abonelik işlemleri hızlanacak, kaçak ve usulsüz kullanıcılar hızla tespit edilebilecek. 

Nüfus Hizmetleri Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkındaki Kanun, enerji sektöründeki dağıtım hizmetleri veren şirketlerin etkinliğini arttıracak. Değişiklikle dağıtım şirketlerine, İçişleri Bakanlığı tarafından kullanılan Adrese Dayalı Kimlik Paylaşımı Sistemi’ne erişim imkanı tanındı. Bu düzenleme sayesinde dağıtım şirketlerinin abonelik işlemleri hızlanacak. Ayrıca, kaçak ve usulsüz olarak enerji kullanan kişilerin tespiti mümkün hale gelecek. 

KAÇAK VE USULSÜZ KULLANIM DÜŞECEK 

GAZBİR Başkanı Yaşar Arslan konuya ilişkin yaptığı açıklamada “Doğal gaz dağıtım şirketleri kamu hizmeti niteliği taşıyan bir faaliyeti yürütüyor. Şirketlerimiz doğal gazın vatandaşlarımıza kesintisiz ve en ucuz maliyetle ulaştırılması için yoğun çaba sarf ediyor. Özellikle son yıllarda doğal gaz kullanımının yaygınlaşmasıyla kaçak ve usulsüz doğal gaz kullanımında artış olduğunu görüyoruz. Doğal gaz dağıtım şirketlerinin adrese dayalı Kimlik Paylaşımı Sistemi’ne erişiminin sağlanabilmesiyle kaçak ve usulsüz doğal gaz kullanımı belirgin şekilde düşecek” dedi. 

ABONELİK İŞLEMLERİ HIZLANACAK 

Uygulama sayesinde abonelik işlemlerinin pratik hale geleceğini belirten Yaşar Arslan şunları söyledi:

“Dağıtım şirketlerinin sisteme erişiminin sağlanmasıyla abonelik işlemleri çok kısa sürede sonuçlandırılabilecek. Adres sorgulama işlemleri online olarak yürütülebileceği için dağıtım şirketlerinin işlem süreleri kısalacak ve müşteri memnuniyeti anlamında önemli bir aşama kaydedilmiş olacak. İlçelere doğal gaz arzı projesi kapsamında yatırımlarımız devam ediyor. Hedefimiz tüm vatandaşlarımızın doğal gaz konforuna ulaşması. Doğal gaz kullanımının yaygınlaşması sayesinde hava kirlilik değerlerinde ciddi gerilemeler sağlanacaktır. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, EPDK koordinasyonunda İçişleri Bakanlığı ile ortak bir çalışma yürüterek şirketlerimizin alt yapılarını hızlı şekilde adrese dayalı Kimlik Paylaşımı Sistemi ile entegre edeceğiz.”

Önceki ve Sonraki Haberler