1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Kaçak elektrik ihbarı için mobil uygulama devrede!

Kaçak elektrik ihbarı için mobil uygulama devrede!

Enerji Günlüğü - İstanbul Avrupa Yakası’ndaki elektrik aboneleri, planlı ve anlık elektrik kesintilerinden cep telefonlarındaki mobil uygulama ile anında...

Kaçak elektrik ihbarı için mobil uygulama devrede!

Enerji Günlüğü - İstanbul Avrupa Yakası’ndaki elektrik aboneleri, planlı ve anlık elektrik kesintilerinden cep telefonlarındaki mobil uygulama ile anında haberdar olabilecek.  

İstanbul Avrupa Yakası’nın elektrik dağıtım şirketi Boğaziçi Elektrik Dağıtım AŞ (BEDAŞ), abonelerin elektrik kesintilerinden daha erken haberdar olabilmesi ve şikayetlerini daha kolay iletebilmeleri için mobil uygulama geliştirdi. Cep telefonlarına yüklenen uygulama sayesinde harita üzerinden lokasyon seçilerek kullanıcının kendi bölgesini etkileyen planlı bakım ve yatırım çalışmalarını anlık olarak izlemesi mümkün.

ANINDA ARIZA BİLDİRİMİ 

Kullanıcılar, üyelik sistemi sayesinde 186 Çağrı Merkezi’ni aramaya gerek duymadan elektrik kesintisi, sokak aydınlatma, sayaç arıza, kesme-açma ihbarı ile tehlikeli durum için ihbar bırakabiliyor, başvuruda bulunabiliyor. İhbarın son durumu başvurularım bölümünden anlık izlenebiliyor. 

KAÇAK ELEKTRİK İHBARI 

BEDAŞ 186 mobil uygulamasından, kaçak elektrik kullanımına dair ihbarlar da yapılabiliyor. Uygulamada kimliğinin bilinmesini istemeyen kaçak elektrik şikayetçileri de düşünülmüş. Bu konudaki ihbarler üyelik gerektirmeden yapılabiliyor. 

KESİNTİ BÖLGELERİ HARİTADA

Tüketicilerin programlı kesintiler ile ilgili 48 saat öncesinden kesintinin başlangıç ve bitiş zamanı ile ilgili haberdar olabildikleri uygulamada, abone olunan bölgede meydana gelen tüm kesintiler hakkında harita üzerinden bilgi alınabiliyor.

MUHTARLARLA WHATSUP GRUBU

BEDAŞ, iletişim kanallarını çeşitlendirerek arızalara hızlı dönüş yapmayı hedefliyor. BEDAŞ, olası arızalara daha hızlı müdahale için yerel yönetimlerle de iletişime hız vermiş ve muhtarlar ile WhatsApp grubu kurmuştu. BEDAŞ, Kasım ayında açtığı Twitter Destek Hesabı ile elektrik abonelerinin taleplerini ve sorularını 7/24 anlık olarak cevaplamaya başlamıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler