1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Kaçakçılıktan hüküm giyenler lisans alamayacak

Kaçakçılıktan hüküm giyenler lisans alamayacak

Kaçakçılıktan hüküm giyenler hiçbir şekilde lisans alamayacak. Eğer suçlu bir şirketse ortaklara ve yöneticilere de bir daha lisans verilmeyecek.

Kaçakçılıktan hüküm giyenler lisans alamayacak

Enerji Günlüğü - Kaçakçılıktan hüküm giyenler hiçbir şekilde lisans alamayacak. Eğer suçlu bir şirketse ortaklara ve yöneticilere de bir daha lisans verilmeyecek.

7350 sayılı Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Kanun kapsamında 5307 sayılı Sıvılaştırılmış Petrol Gazları (LPG) Piyasası Kanunu ve Elektrik Piyasası Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanuna eklenen bir hükümle; kaçakçılık yapmaktan hüküm giymiş olan gerçek kişiler hiçbir şekilde lisans alamayacaklar. Hüküm giyen eğer bir şirketse, ortakları ve görevden ayrılanlar da dahil olmak üzere, yöneticilerine bir daha lisans verilmeyecek. 

Yeni düzenlemeye göre 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanununa aykırı fiillerden dolayı haklarında kesinleşmiş mahkûmiyet kararı olan gerçek kişilere lisans verilmeyecek. 

Lisans sahibinin tüzel kişi olması durumunda ise tüzel kişilikte suçun işlendiği tarih itibarıyla yüzde ondan fazla paya sahip ortaklar ile görevden ayrılmış olan veya halen görevde bulunan yönetim kurulu başkan ve üyelerine, temsil ve ilzama yetkili olanlara lisans verilmeyecek. Bu kişiler ayrıca; lisans başvurusu yapan tüzel kişiliklerde doğrudan pay sahibi de olamayacaklar.

Önceki ve Sonraki Haberler