1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. ‘Kadın Emeği’ YEDAŞ’ta ‘Ev Ekonomisi’ne yansıyor

‘Kadın Emeği’ YEDAŞ’ta ‘Ev Ekonomisi’ne yansıyor

Enerji Günlüğü - YEDAŞ, bayanlara, ‘Kadın Emeği Pazarı’ projesi eğitimi verdi. Genel MüdürTürkoğlu, “El emeği, göz nuru ürünlerin hak ettiği...

‘Kadın Emeği’ YEDAŞ’ta ‘Ev Ekonomisi’ne yansıyor

Enerji Günlüğü - YEDAŞ, bayanlara, ‘Kadın Emeği Pazarı’ projesi eğitimi verdi. Genel MüdürTürkoğlu, “El emeği, göz nuru ürünlerin hak ettiği değere kavuşturulması ve zaman içinde aile ekonomisine katkı sağlaması projenin gerekliliğidir” dedi.

Samsun, Ordu, Çorum, Amasya ve Sinop İl ve İlçelerinde müşterilerine kaliteli ve kesintisiz elektrik enerjisi sunmayı amaçlayan Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş.(YEDAŞ), toplumun yaşam kalitesini iyileştirmeye yönelik hazırladığı ve “Enerjimizi Harekete Geçiriyoruz” sloganıyla olgunlaştırdığı kurumsal sosyal sorumluluk projeleri kapsamında verdiği eğitimlerine devam ediyor.

Avrupa'da ve Türkiye'de aldığı Kurumsal Sosyal Sorumluluk ödülleriyle elektrik dağıtım sektöründe farkındalık oluşturan YEDAŞ, 2013 yılında da ‘Bir Bölgesel Sürdürülebilirlik Kalkınma Hareketi’ temasıyla bölgenin bayanlarına destek olmaya çalışıyor. Bayanları KSS projeleriyle destekleyen ve kadınların el ürünlerini ‘kadın emeği pazarında’ internet ortamında sanal satışla değerlendirmeyi amaçlayan YEDAŞ, hem bayanları ev ekonomisinde söz sahibi yapmayı hem de aile bütçesinde ‘kadının önemine vurgu’ yapmayı hedefliyor.

ÜRETENBAYANLARA EĞİTİM

Proje kapsamında bilgilendirme eğitimlerine devam eden YEDAŞ,bayanlara "Üründe Kalite Standardı Oluşturmak, Ürün Geliştirme, Yenilikçilik, Ürünlerin Planlanması, Görsel Standart Oluşturma, Fiyat Oluşturma ve Pazarlama” eğitimi verdi. Proje hakkında bilgi sahibi olan bayanlar, bu proje içinde kesinlikle yer alacaklarını belirterek, kadın emeğine saygısı nedeniyle YEDAŞ'a teşekkür etti. YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, KSS projeleri arasında yer alan ‘Kadın Emeği Pazarı’ projesi kapsamında, bayanların evlerinde ya da halk eğitim merkezlerinde gördüğü kurslarda ortaya çıkardığı el emeği, göz nuru ürünlerini, internet üzerinden tanıtma ve geniş bir kitleye ulaştırma fırsatı vermeyi amaçladıklarını belirtti.



EĞİTİMLER OLDUKÇA VERİMLİ

Türkoğlu, “Bu ürünlerin hak ettiği değere kavuşturulması, niteliğinin yükseltilmesi ve zaman içerisinde bireysel ve aile ekonomisine hissedilir bir şekilde katkı sağlaması projenin gerekliliğidir. Proje kapsamında düzenlediğimiz ve devam eden süreç içerisinde düzenleyeceğimiz eğitimler, bayanların proje hakkında en yüksek verimle faydalanmasını hem de ürün kalitesini yükseltecek bilgileri almasına yardımcı olmaktadır” dedi. Türkoğlu şöyle devam etti; "Kadın Emeği Pazarı projemizle, ev hanımlarını yaptıkları oyalar, danteller ve örgüler gibi el emeği, göz nuru ürünlerini ekonomiye çevirecek bir e-ticaret portalı hazırladık. Bir nevi çalışamayan bayanlarımızın ev ekonomisine katkıda bulunmasını sağlıyoruz. Kadınlarımız www.kadimemegipazari.com sitesini ziyaret ederek, ürünlerini sergileyebilir ve satışa sunabilirler” diye konuştu.

ROL MODEL ÇALIŞMANIN BÖLGEYE KATKISI

YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, kadınlara yönelik hazırladıkları Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projeleri ile ‘rol model’ çalışmaya imza attıklarını söyleyerek, “Kadının toplumdaki rolü çok önemlidir. Bu nedenle KSS projelerimizin hemen hemen tamamında kadınlarımız yer almaktadır. sorumluluk bölgemize bu şekilde katkı veriyoruz" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler