1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Kadoil pazar payını ikiye katlamayı hedefliyor

Kadoil pazar payını ikiye katlamayı hedefliyor

Enerji Günlüğü - Akaryakıt sektöründe ilk 10 oyuncu arasında yer alan Kadoil’in yeni genel müdürü Özdilek Coşkun, şirketin pazar payını ikiye katlamayı hedeflediklerini...

Kadoil pazar payını ikiye katlamayı hedefliyor

Enerji Günlüğü - Akaryakıt sektöründe ilk 10 oyuncu arasında yer alan Kadoil’in yeni genel müdürü Özdilek Coşkun, şirketin pazar payını ikiye katlamayı hedeflediklerini söyledi.

Kadoil, Türkiye akaryakıt piyasasının genç oyuncularından biri. Şirketin sahibi TÜRKONFED Başkanı Tarkan Kadooğlu. Kadoil, sektör için kısa sayılabilecek 10 yıllık geçmişinde hızlı bir performans sergiledi ve ilk 10 akaryakıt oyuncusu içine girmeyi başardı. Halen 400’ü aşkın istasyonla hizmet veren Kadoil, yakın zamanda LPG dağıtım lisansı da aldı ve bu alanda da faaliyetlerini hızlandırmaya hazırlanıyor.

Kadoil’de son zamanlarda ciddi bir hareketlilik gözleniyor. Şirketin üst yönetiminde önemli değişiklikler oldu. Bu değişikliklerden biri de sektörde 30 yıldan fazla deneyime sahip bir ismin, Özdilek Coşkun’un genel müdürlük görevine getirilmesi oldu. Şirket yeni dönemde üst yönetimdeki kadronun güçlendirilmesiyle birlikte yeni hedefler de belirledi. Geçtiğimiz aylarda Kadoil Genel Müdürlüğü görevini üstlenen Özdilek Coşkun sorularımızı cevapladı.

Geldiğinizde nasıl bir şirket buldunuz?

Finansal açıdan, umduğumdan çok daha güçlü, kuvvetli, büyüme iddiasına sahip, hissedarı ve çalışanlarıyla, oldukça dinamik bir şirket buldum.

Ne yapacaksınız? Önünüzde nasıl bir iş takvimi var?

Şirketi topyekün toplam kalite prensibiyle daha ileriye taşımaya odaklandık. Yeni istasyon yatırımlarının yanında yeni bir tesis yatırımı da gündemimizde. İnsan kaynakları süreçlerimiz de yeni hedeflerimize uygun şekilde ilerliyor. Asıl amaç, tüketici tercihleri sıralamasında Kadoil’i daha yukarılara taşımak.

Kadoil’in pazardaki pozisyonu ne, siz bu açıdan neyi hedefliyorsunuz?

Kadoil 10 yıllık bir şirket ve pazarda ilk 10 içinde yer alıyor. Biz gerek hissedarlar, gerek yönetim kadrosu olarak yüzde 2 olan pazar payımızı orta vadede ikiye katlamayı hedefliyoruz.

Bu hedefe ulaşmak için elinizde neler var?

İyi bir planlama yapıyoruz. Finansal yapımız kuvvetli. Tecrübeli bir üst yönetim var. Buna paralel, saha teşkilatını da geliştireceğiz. LPG şirketimizi yeni kurduk, taşıt tanıma sistemimizi yurt çapında yaygınlaştıracağız. Ve markayı daha yukarı taşıma hedefleri doğrultusunda iletişim çalışmalarına da ağırlık vereceğiz.

Bunlar için istasyonu ağınızın da büyümesi şart herhalde?

Hiç kuşkusuz genişlemek istiyoruz. Yakın zamanda ikinci bir akaryakıt depolama ve LPG depolama tesisi projelerimiz var. Buna dönük hazırlıklarımız devam ediyor. Arsa ya da hazır tesis arayışlarımız sürüyor.

Satın alma seçeneği da var mı büyümek için?

Böyle seçenekler ve fırsatlar çıkarsa tabii ki değerlendirmeye hazırız.

Mehmet KARA

Önceki ve Sonraki Haberler