1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Kahovka hidroelektrik santrali yakınında patlamalar!

Kahovka hidroelektrik santrali yakınında patlamalar!

Ukrayna'nın Herson bölgesindeki Rusya’nın kontrolündeki Kahovka Hidroelektrik Santrali (HES) füze saldırısı düzenlendiği ve iki kişinin hayatını kaybettiği kaydedildi.

Kahovka hidroelektrik santrali yakınında patlamalar!

Enerji Günlüğü - Ukrayna askerî güçleri, Rusya'nın kontrolüne geçen Herson bölgesindeki Kahovka Hidroelektrik Santrali’ne (HES) füze saldırısı düzenledi. 

Ukrayna'nın güneyindeki Nova Kachovka kentinde Ruslar tarafından ele geçirilen 357 MW kapasiteli Kahovka Hidroelektrik Santrali (HES) çevresinde çok sayıda patlama meydana geldi. Rus devlet haber ajansı Tass'a göre saldırı, Rusya devlet başkanı Vladimir Putin'in kilit bir sırdaşı ve Rosatom’un eski başkanlarından Sergei Kirijenko’nun hidroelektrik santralini ziyaretinden kısa bir süre sonra gerçekleştirildi. RIA Novosti’nin bir kaynağa dayandırdığı habere göre de santraldeki iki kişi saldırıda hayatını kaybetti.

357 MW kapasiteli Santralin ülkedeki en büyük su yolu olan Dinyeper Nehri'nde yer aldığı, bu nedenle nehrinden su kullanımına engel olabileceği bildirildi.

GAZ BORU HATTI DA HASAR ALDI

Saldırılarda Rus gazını Avrupa’ya taşıyan gaz boru hattının da hasar aldığı ancak sevkiyatta sorun yaşanmayacağı kaydedildi. Yine elektrik iletim sisteminde de bir hasar olmadığı belirtildi. Ukrayna ordusu ise saldırıyı doğrulamadı.

Önceki ve Sonraki Haberler