1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Kahramanmaraş’ta bitkisel atıklardan elektrik üretilecek

Kahramanmaraş’ta bitkisel atıklardan elektrik üretilecek

Eco Bio Enerji, Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde kuracağı 10 MW’lık biyokütle tesisinde tarım ve orman atıklarından elektrik üretecek. 

Kahramanmaraş’ta bitkisel atıklardan elektrik üretilecek

Enerji Günlüğü - Eco Bio Enerji, Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde kuracağı 10 MW’lık biyokütle tesisinde tarım ve orman atıklarından elektrik üretecek. 

Eco Bio Enerji Üretim San. ve Tic. A.Ş. tarafından Kahramanmaraş ili, Pazarcık ilçesi, Çöçelli Mahallesi’nde 10 MW kapasiteli PW-TR5003 Biyokütle Enerji Santrali’nin tesis edilmesi ve işletilmesi planlanıyor.

Yaklaşık 20,5 milyon lira değerindeki proje kapsamında, yaklaşık 88.5 bin m2’lik hazine arazisi üzerinde kurulacak tesiste hammadde olarak çeşitli il ve ilçelerde hasat sonrasında tarım arazisi üzerinde kalan tarımsal ve bitkisel kaynaklı maddeler (mısır koçanı, mısır sapı, fındık, meyve bahçesi budama artıkları, kamış kökü, pamuk sapı, meyve çekirdeği vb) ile orman ve orman ürünleri (odun talaşı, tomruk, kapak vb) kullanılacak. 

Santralde günde 100 ton biyokütle malzeme yakılarak yılda 75.000 MWe elektrik üretileceği öngörülüyor. Üretilen elektrik şalt sahasına iletilerek ulusal şebekeye verilecek. Türbinden çıkan buhar, su soğutma kulelerinde (kondenserde) ısısı düşürülerek kondens tankına depolanacak ve buradan tekrar sisteme beslenecek. 

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler