1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Kahramanmaraş’taki kağıt fabrikası enerji tesisi kapasite arttıracak

Kahramanmaraş’taki kağıt fabrikası enerji tesisi kapasite arttıracak

Enerji Günlüğü - Kahramanmaraş’ın Dulkadiroğlu ilçesinde bulunan Ambalaj Kâğıdı Üretim Tesisi’nin elektrik ihtiyacını karşılayan enerji tesisi...

Kahramanmaraş’taki kağıt fabrikası enerji tesisi kapasite arttıracak

Enerji Günlüğü - Kahramanmaraş’ın Dulkadiroğlu ilçesinde bulunan Ambalaj Kâğıdı Üretim Tesisi’nin elektrik ihtiyacını karşılayan enerji tesisi kapasitesinin 6 MW’dan 15,7 MW’a çıkaracak.

Kahramanmaraş İli, Dulkadiroğlu İlçesi, Eyüp Sultan Mahallesinde mülkiyeti Kahramanmaraş Kağıt San. Ve Tic. A.Ş.’ye ait 89.762,86 m2’lik alan üzerinde Ambalaj Kâğıdı Üretim Tesisi ve Otoprodüktör Enerji Tesisi Kapasite Artışı yapılması planlanıyor. Kapasite artışının 17 milyon euro yatırımla yapılması öngörülüyor.

Bu kapsamda şirketin Kahramanmaraş Şubesi tarafından işletilmekte olan “Kağıt ve Karton Üretim Tesisi’nde mevcut durumda 50 005 ton/yıl olan ambalaj kağıdı (fluting, test liner, gri karton, nssc fluting ve mihver kartonu) üretim kapasitesi 249 783 ton/yıl’a ulaşacak. Tesiste mevcut durumda faaliyet gösteren 6 MW kapasiteli otoprodüktör enerji santrali 44.668,8 MWh/yıl elektrik enerjisi, 630.000 ton/yıl buhar enerjisi üretiyor. Santralde yapılacak bakım ve revizyon çalışmaları sonrasında 6 MW’lık kurulu güce ilave olarak 9,7 MWe kurulu gücünde türbin ilave edilecek ve toplam kurulu gücü 15,7 MWe’e ulaşacak. 15,7 MWe kurulu güç ile 135 648 MWh/yıl elektrik enerjisi, 860 000 ton/yıl buhar enerjisi üretimi gerçekleşecek.

Enerji Günlüğü

 
Önceki ve Sonraki Haberler