1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Kale Linyit Edirne’de açık kömür ocağı işletecek

Kale Linyit Edirne’de açık kömür ocağı işletecek

Enerji Günlüğü - Kale Linyit, Edirne’nin Keşan ilçesinde işletmekte olduğu yeraltı kömür ocağının yanında açık kömür ocağı da işletecek....

Kale Linyit Edirne’de açık kömür ocağı işletecek

Enerji Günlüğü - Kale Linyit, Edirne’nin Keşan ilçesinde işletmekte olduğu yeraltı kömür ocağının yanında açık kömür ocağı da işletecek. Böylece artan üretimi nedeniyle mevcut kırma eleme paketleme tesisinin de kapasitesini artıracak.

Edirne İli, Keşan İlçesi sınırları içerisinde, Küçükdoğanca Köyü yakınlarında, 73078 ruhsat nolu (ER: 3075295) IV. grup işletme ruhsatlı saha içerisinde, yapılan yeraltı üretim çalışmalarının yanı sıra yüzeyde yapılan makroskobik arama çalışmaları ile proje alanı üzerinde açık işletme yöntemi ile ekonomik olarak işletilebilecek kalite ve miktarda rezervin varlığı tespit eden Kale Linyit İşletmeleri San. ve Tic. Ltd. Şti., halihazırda işlettiği Yeraltı Ocağına ilave olarak Açık İşletme Kömür Ocağı işletmeyi planlıyor.

Proje kapsamında 130,34 hektarlık açık işletme ocağının eklenmesi ile artacak toplam kapasite doğrultusunda kırma-eleme-paketleme tesisi kapasitesi de arttırılacak. Açık işletme ocağı kapasitesi 10.500 ton/yıl olarak belirlenmiş olup, kapalı + açık ocak işletmesi kapasitesi toplamı günde 190 ton, yılda ise 34.500 ton olacak.

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler