1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Kaleli: Güneş dostlarına büyük sorumluluk düşüyor

Kaleli: Güneş dostlarına büyük sorumluluk düşüyor

Enerji Günlüğü - GÜNDER Başkanı Kutay Kaleli, güneş enerjisi yatırımlarında G20 ülkelerinin çok gerisinde bulunan Türkiye’de bu alanda sağlıklı...

Kaleli: Güneş dostlarına büyük sorumluluk düşüyor

Enerji Günlüğü - GÜNDER Başkanı Kutay Kaleli, güneş enerjisi yatırımlarında G20 ülkelerinin çok gerisinde bulunan Türkiye’de bu alanda sağlıklı ve hızlı yol kat edilmesi için güneş enerjsi dostlarına büyük sorumluluk düştüğünü söyledi. 

Uluslararası Güneş Enerjisi Topluluğu Türkiye Bölümü GÜNDER’in Yönetim Kurulu Başkanı Kutay Kaleli, sektöre ilişkin değerlendirmesinde “Türkiye maalesef güneş enerjisinden elektrik üretimi konusunda özellikle üyesi olduğumuz G20 içerisindeki bir çok ülkenin ciddi anlamda gerisinde bulunuyor” dedi. 

GÜNDER gibi sivil toplum kuruluşlarına ve güneş dostlarına ciddi bir sorumluluk düştüğünü kaydeden Kaleli “Bu sorumluluğun da en doğru şekilde yatırımcıyı koruyarak, yerel üretimi teşvik ederek ve destekleyerek, kazan-kazan felsefesi ve mükemmelliyetçi bir anlayışla geliştirilmesi zorunludur. GÜNDER’in yeni yönetimi olarak belirlediğimiz hedeflere yönelik faaliyetlerimizi bu sorumluluk ve vizyon ile gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı. 

YENİ GÖREV DAĞILIMI 

GÜNDER’in yeni seçilen yönetim kurulu, Kutay Kaleli’yi (Istrich Enerji) oybirliği ile Başkanlığa getirmişti. 

Başkan yardımcılığı görevlerini ise Nadim Ekiz (Eltemtek), Mehmet İzzet Özaydın (Sunlego) ve Mehmet Nazım Yavuz (OC3) üstlendi. 

GÜNDER yönetim kurulunda görev alacak diğer üyeler ise Zahit Balbay(Zahit Alüminyum), Halil İbrahim Dağ(Solimpeks), Kerim Gazioğlu (Gazioğlu Solar), Ayşe Çiğdem Besen (GTC Dış Ticaret),İbrahim Erkan Yenen (Norm Enerji), Artun Şabciyan (Multicontact), Arda Yalı (Elin Enerji), Alican Ekin (Ekinler-Eurosol), Erdal Yılmaz (Çepaş), Sabahattin Öz (YEGM) ve Tarık Sarvan (CW-Enerji) olarak belirlendi.

Derneğin denetim kurulu üyeliklerine de Ebru Balı (TSE), Eren Engür (Icarus Enerji) ve Murat Ekici (Prime Enerji) getirildi. 

GÜNDER’de 2011 yılından beri Genel Sekreter olarak görev yapan Faruk Telemcioğlu da bu görevini sürdürmeye devam edecek.

Önceki ve Sonraki Haberler