1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Kaleli: Sürdürülebilirlik ve öngörülebilirlik en önemli iki nokta

Kaleli: Sürdürülebilirlik ve öngörülebilirlik en önemli iki nokta

GÜNDER Başkanı Kutay Kaleli sürdürülebilirlik ve öngörülebilirlik sağlandığı taktirde rüzgar ve güneşte on yılda hedeflenen 10 bin MW’ın çok çok üzerinde kapasitelerin görülebileceğini söyledi.

Kaleli: Sürdürülebilirlik ve öngörülebilirlik en önemli iki nokta

Enerji Günlüğü - GÜNDER Başkanı Kutay Kaleli sürdürülebilirlik ve öngörülebilirlik sağlandığı taktirde rüzgar ve güneşte on yılda hedeflenen 10 bin MW’ın çok çok üzerinde kapasitelerin görülebileceğini söyledi.

Uluslararası Güneş Enerjisi Topluluğu Türkiye Bölümü GÜNDER Başkanı Kutay Kaleli, kendileri için en önemli iki noktanın sürdürülebilirlik ve öngörülebilirlik olduğunu söyledi. 

Kaleli, “GÜNDER olarak özellikle bu iki kavram üzerinde sürekli görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Sürdürülebilirlikten kastım çalışan YEKDEM mekanizmalarının olabildiğince değiştirilmeden, olabildiğince bozulmadan piyasa içerisinde varolabilmesi. Bunun kuru dolar olmuş, TL olmuş, Japon Yeni olmuş çok önemli değil. Önemli olan doğru kaynağın doğru fiyata doğru süreyle verilmesi. Bir diğeri öngörülebilirlik. Burada da kastettiğimiz şu: Lisanslandırma ihalelerinin önümüzdeki beş yıllık süreç içerisinde ne kadarlık bir kurulu gücün hangi merkezde ne şartlarda ihale edileceği süreç içerisinde sürekli bildirilmesi lazım. Bu bildirilmeli ki yatırımcı pozisyon alabilsin, elindeki kaynağı ona göre değerlendirebilsin. bekliyoruz, bir hafta hop ihale çıkıyor. Olmamalı. Devamlı, sürdürülebilir bir şekilde hangi yıl ne kadar ihale yapılacak, bunlar hangi merkezlerde yapılacak bildirilmesi gerekiyor. Böyle olursa hem sürdürülebilir hem de öngörülebilir bir piyasa olur, o zaman da hedef belirlenen 10 bin MW’ın çok çok üzerini görebiliriz. 20 bin 30 bin MW’ları görebiliriz” ifadesini kullandı. 

Sabiha KÖTEK - Enerji Günlüğü/Antalya

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler