1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Kalen Enerji kablo üretecek, ülke dışına açılacak

Kalen Enerji kablo üretecek, ülke dışına açılacak

Elektrik ekipmanları tedarikçisi Kalen Enerji, Ar-Ge destekli ekipman üretimi işine de girdikten sonra yurtdışı piyasalara da açılmayı hedefleri arasına aldı.

Kalen Enerji kablo üretecek, ülke dışına açılacak

Enerji Günlüğü - Kalen Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Öztürk NB Ekonomi Gazetesi'nden Hüseyin GÖKÇE'ye şirketin faaliyetlerine ve geleceğe yönelik projelerine dair açıklamalarda bulundu.

Öztürk, Kalen Enerji'nin orta-yüksek gerilim elektrik malzemeleri ve iş güvenliği kalemleri tedarikçisi olarak güneş ve rüzgar enerji santrallerinin yanı sıra fabrikalar için topraklamadan aydınlatma aşamasına uzanan tüm kademeler için ürün desteği sağladığını söyledi. Ömer Öztürk, Türkiye Elektrik Dağıtım AŞ (EDAŞ) ile özel sektör elektrik dağıtım şirketlerine ve TEİAŞ müteahhitlerine çözümler sunduklarını belirtti.

HEDEF DÖRT KATLIK CİRO 

Astor Enerji, Europower Enerji, Has Çelik Kablo, Öznur Kablo, Alfa Enerji gibi önde gelen firmaların distribütörlüğünü yaptıklarını belirten Ömer Öztürk, 81 ilde hizmet verdiklerini anlattı. Kalen Enerji’nin de sektörle birlikte hızla büyüdüğünü ifade eden Öztürk, 2023 yılında cirolarını 2022’nin 4 katına çıkaracaklarını söyledi.

EKİPMAN TİCARETİNDEN ÜRETİMİNE 

Enerji ekipmanı satış faaliyetlerine, kablo ve kablo ekipmanları üretimini de eklediklerini anlatan Öztürk, üretim faaliyetlerini Temelli’deki 22 bin dönümlük arazi üzerine kurdukları fabrikada yürüttüklerini söyledi. Kalen Enerji’nin bundan böyle üretime odaklanarak kablo ve kablo ekipmanları alanında sektörde fark yaratacak çalışmalar yürüteceğini ifade eden Ömer Öztürk, “Bu sayede katma değerli üretimle dünya pazarına açılmak istiyoruz” dedi.

YENİLENEBİLİR EKİPMANLARI

Son dönemde yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı yatırımlarda ihtiyaç duyulan malzemelere yöneldiklerini belirten Ömer Öztürk, bu anlamda özellikle enerji maliyetlerinin azalması kaynaklı olmak üzere talepte ciddi artış olduğunun altını çizdi. Tüm dünyada karbon ayak izini sıfırlama hedefleri doğrultusunda başlayan enerji dönüşümünde Türkiye’nin de öncü ülkelerden birisi olduğunu vurgulayan Öztürk, “Gelişmeler ayrıca Türkiye’nin bölgenin önemli enerji koridoru konumunu da perçinledi” diye konuştu.

YEŞİL KALKINMA FIRSATI 

Avrupa’nın yeşil dönüşüm hedefi doğrultusunda Türkiye’nin de küresel ekonomiyle bağlarını geliştirmesi açısından bu alanda sürdürülebilir ekonomiye yönelik çalışmaları önem verdiğini belirten Ömer Öztürk,

“Bizler de Kalen grup şirketleri olarak yeni yatırımlarımızı bu eksene çevireceğiz. Kalen Enerji olarak güneş enerjisi çalışmalarımız, Kalen Filo kapsamında elektrikli araçlarımız ve çevre dostu projelerimizle yeşilleniyoruz. Yeşil kalkınma fırsatını en iyi şekilde değerlendirme niyetindeyiz” dedi.