1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Kaleseramik, Çanakkale fabrikası için LPG depolayacak

Kaleseramik, Çanakkale fabrikası için LPG depolayacak

LPG kullanacak Kaleseramik, Çanakkale’de LPG Depolama ve Fakirleştirme Tesisi kuracak. Tesiste depolanan LPG buharlaştırıldıktan (fakirleştirildikten) sonra yakıt olarak kullanılacak.

Kaleseramik, Çanakkale fabrikası için LPG depolayacak

Enerji Günlüğü - Kaleseramik, Çanakkale fabrikasının enerji ihtiyacını karşılamak amacıyla 46 milyon TL yatırımla LPG depolama ve fakirleştirme tesisi kuracak.

Kaleseramik Çanakkale Kalebodur Seramik Sanayi A.Ş. Çan Şubesi tarafından alternatif yakıt olarak LPG depolama tesisi kurulması planlanıyor. 44,5 milyon TL değerindeki proje ile Çanakkale’nin Çan ilçesindeki tesisinde doğal gaza alternatif olarak 5 adet 112 m3’lük ve 1 adet 115 m3’lük olmak üzere toplam 675 m3 kapasiteli depolama tankı yerleştirilecek. 

Tesiste tek pişirim duvar karosu (fayans), dekorlama, seramik vazo-saksı, dekorlu- dekorsuz yer karosu, sert sırsız yer karosu (granit tipi), klinker, havuz ve aksesuar seramikleri, sinterfleks, frit üretiminde mevcut durumda enerji ihtiyacı için doğalgaz kullanılmaktadır. Tesis üretiminde kullanılan doğalgaz fiyatlarında yaşanan dalgalanmalar sebebiyle alternatif yakıt olarak LPG kullanılması planlanıyor. Doğalgaza alternatif olarak planlanan LPG Dökmegaz Dönüşüm projesi kapsamında kurulacak olan LPG depolama tank ve tesisatları, LPG tanker boşaltma sistemi, LPG pompa ve tesisatları, LPG Buharlaştırıcı ve LPG Fakirleştirici sistemlerinden ve kompresörden oluşacak.

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler