1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Kaliforniya Almanya ile iklim mücadelesinde işbirliği yapacak

Kaliforniya Almanya ile iklim mücadelesinde işbirliği yapacak

Enerji Günlüğü – ABD'nin Kaliforniya eyaleti iklim değişikliğiyle mücadelede Almanya ile çalışma kararı aldı.Amerika Birleşik Devletleri Başkanı...

Kaliforniya Almanya ile iklim mücadelesinde işbirliği yapacak

Enerji Günlüğü – ABD'nin Kaliforniya eyaleti iklim değişikliğiyle mücadelede Almanya ile çalışma kararı aldı.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'ın Paris İklim Anlaşması'ndan çekilme kararı almasının ardından, ülkenin en büyük karbon ticaret sistemine sahip Kaliforniya Eyaleti, Çin ile karbon ticaret piyasasını birleştirme tartışmalarının yanısıra Avrupa’nın en büyük ekonomisine sahip Almanya ile de işbirliği yapacak. Kaliforniya eyaleti, iklim değişikliğiyle mücadelede Almanya ile çalışma kararı aldı.

İşbirliği ise, küresel ısınma tehdidine karşı inisiyatif alan ülkeler ve yerel yönetimleri bir araya getiren "Under 2 Coalition" adlı grup çatısında gerçekleştirilecek.

Kaliforniya Eyaleti Valisi Jerry Brown, geçen hafta gerçekleştirdiği Asya ziyareti öncesinde yaptığı açıklamada, eyalet olarak karbon ticareti piyasalarını Çin karbon ticareti piyasası ile birleştirme planları olduğunu ve ziyareti sırasında bu konuyu ele alacaklarını açıklamıştı.

KALİFORNİYA ÇİN İLE KARBON TİCARET BORSALARINI BİRLEŞTİRECEK

Önceki ve Sonraki Haberler