1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Kaliforniya güneş ışığını depolamayı planlıyor

Kaliforniya güneş ışığını depolamayı planlıyor

Enerji Günlüğü - ABD eyaleti Kaliforniya, enerji depolama hamlesi olarak güneş ışığını depolamayı amaçlıyor.ABD'nin güneş ve rüzgar enerjisi...

Kaliforniya güneş ışığını depolamayı planlıyor

Enerji Günlüğü - ABD eyaleti Kaliforniya, enerji depolama hamlesi olarak güneş ışığını depolamayı amaçlıyor.

ABD'nin güneş ve rüzgar enerjisi endüstrilerinin kökeninin bulunduğu eyaleti olan Kaliforniya'nın bir sonraki projesi yenilenebilir enerjinin entegrasyonu için enerji depolama alanında gerçekleşecek.  Konuyla ilgili açıklama yapan Kaliforniya Valisi Jerry Brown, “Güneşe güvenemeyiz, bu nedenle gün ışığını depolamamız gerekiyor" dedi.

ENERJİ İHTİYACININ ÜÇTE BİRİ TEMİZ ENERJİDEN SAĞLANACAK

Kaliforniya'nın temiz enerji depolama projesinin, 2020 yılına kadar eyaletin enerji ihtiyacının üçte birinin temiz enerji kaynaklarından elde edilmesi kanununa paralel geliştirilen bir proje olduğunu belirten Vali Brown, “Bu proje şimdiden Microsoft Kurucusu Bill Gates, Facebook ve Paypal gibi dünyaca ünlü internet şirketlerinin kurulum aşamasındaki en önemli yatırımcısı olan Peter Thiel ve ayrıca büyük kapasiteli pil üreticisi LG Chem ile General Electric'in dikkatini çekmiş durumda” açıklamasını yaptı. 

1 MİLYON EVİN ELEKTRİK İHTİYACI KARŞILANACAK

Kaliforniya, 2020 yılına kadar 1.3 GW kapasitesini her an kullanıma hazır olarak depolamayı amaçlıyor. Bu mega kapasite ise 1 milyon evin elektrik ihtiyacını karşılayacak nitelikte. Öte yandan analistlere göre, Kaliforniya'nın bu yasa tasarısı sadece 2017 yılında 10.4 milyar dolar yatırım gerektiriyor.

Önceki ve Sonraki Haberler