1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Kalkınma Yatırım Bankası elektriğini yenilenebilirden karşılıyor

Kalkınma Yatırım Bankası elektriğini yenilenebilirden karşılıyor

Kalkınma Yatırım Bankası, tükettiği elektriği yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlayan şirketlerin sahip olduğu, I-REC Uluslararası Yenilenebilir Enerji Sertifikası'nı aldı. 

Kalkınma Yatırım Bankası elektriğini yenilenebilirden karşılıyor

Enerji Günlüğü - Kalkınma Yatırım Bankası, tükettiği elektriği yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlayan şirketlerin sahip olduğu, I-REC Uluslararası Yenilenebilir Enerji Sertifikası'nı aldı. 

Kalkınma Yatırım Bankası, Hollanda merkezli The International Renewable Energy Certificate Standard Foundation (I-REC Standard) tarafından geliştirilen, yenilenebilir enerji yatırımı ve kullanımını işletmeler ve tüketiciler nezdinde yaygınlaştırmak amacıyla verilen I-REC Uluslararası Yenilenebilir Enerji Sertifikası’nın sahibi oldu. Banka, Aksa Elektrik aracılığıyla aldığı bu sertifika ile 2020 yılında tükettiği elektriğin yüzde 100'ünün yenilenebilir enerji kaynaklarından geldiğini belgeledi.

“2021’DE YEŞİL ELEKTRİK ALIMINA DEVAM EDİYORUZ”

Kalkınma Yatırım Bankası Genel Müdürü İbrahim Öztop, Banka olarak, 2020 yılında tükettikleri enerjinin tamamını güneş enerjisi santrallerinden sağladıklarını belirterek, “2020 yılında 950 MWh yeşil enerji satın alımı yaparak toplamda 21.565 ağacın yok olmasını ve 469 ton karbonun doğaya salımını engelledik. Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için Türkiye’de örnek teşkil edecek işlere imza atıyoruz ve sürdürülebilirlik odaklı çalışmalarımızla çevreye ve doğaya katkı sağlıyoruz. 2021 yılında da tükettiğimiz elektriğin tamamını yeşil enerji kaynaklarından sağlamaya devam ediyoruz. Yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği projelerine sağladığımız finansman desteklerine ek olarak kendi enerjimizi de yeşil kaynaklardan temin ederek karbon nötr hedefine giden yolda sorumluluklarımızı yerine getiriyoruz” dedi. 

Önceki ve Sonraki Haberler