1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Kalyon Holding batarya üretimi için şirket kurdu

Kalyon Holding batarya üretimi için şirket kurdu

Kalyon Holding, elektrikli araçlar için batarya üretmek üzere, Kalyon Electrical Vehicle Enerji Yatırım AŞ unvanlı bir şirket kurdu. 

Kalyon Holding batarya üretimi için şirket kurdu

Enerji Günlüğü - Kalyon Holding, elektrikli araçlar için batarya üretmek üzere, Kalyon Electrical Vehicle Enerji Yatırım AŞ unvanlı bir şirket kurdu. 

Kalyon Holding, otomotiv başta olmak üzere farklı sektörlerde kullanılan elektrik depolama sistemleri ile bunların komponantlarını üretmek için Kalyon Electrical Vehicle Enerji Yatırım AŞ unvanıyla yeni bir şirket kurdu. 

100.000 lira sermayeyle kurulan ve 28 Ekim 21021 tarihinde tescil edilen şirketin merkezi İstanbul olacak. Yönetim Kurulu Başkanlığını Cemal Kalyoncu’nun üstlendiği Kalyon Electrical Vehicle Enerji Yatırım AŞ’de Haluk Kalyoncu, Mehmet Kalyoncu ve Kübra Kalyoncu Şeherli de Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yapacaklar. 

Şirket, enerji depolama çözümlerine ilişkin araştırma, geliştirme, mühendislik, üretim, satış, dağıtım, tedarik, hizmet ve satış sonrası hizmet faaliyetlerini de gerçekleştirecek. 

KOÇ HOLDİNG DE BATARYA ÜRETİMİNE SOYUNDU

Elektrikli araç satışlarının tahminlerden hızlı artması, batarya üretimiyle ilgili yatırımların da artmasına neden oluyor. Koç Holding de batarya üretimi yapacak bir yatırım için çalışma başlattı. 

Koç Grubu, Manisa’da fabrika yatırımı için Volkswagen markasına tahsis edilen ancak Volswagen’in yatırımdan vazgeçmesiyle boş kalan Organize Sanayi Bölgesi’ne yakın konumdaki arazi için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile görüşmeler yapıyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler