1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Kalyon ve Türkerler'den rüzgar YEKA'sı için yeni şirket

Kalyon ve Türkerler'den rüzgar YEKA'sı için yeni şirket

Enerji Günlüğü - Kalyon ve Türkerler tarafından 1000 MW’lık YEKA rüzgar enerjisi yatırımları için yeni bir şirket kurulurken, Siemens fabrika ve Ar-Ge...

Kalyon ve Türkerler'den rüzgar YEKA'sı için yeni şirket

Enerji Günlüğü - Kalyon ve Türkerler tarafından 1000 MW’lık YEKA rüzgar enerjisi yatırımları için yeni bir şirket kurulurken, Siemens fabrika ve Ar-Ge çalışmalarını yürütecek.

1000 MW’lik yenilenebilir kaynak alanları (YEKA) rüzgar lisansı ihalesini kazanan Siemens-Türkerler-Kalyon Ortak Girişim Grubu’ndan Kalyon ve Türkerler tarafından yatırımlar için yeni bir şirket kurulacak. Siemens ise YEKA Şartnamesi’nde hüküm ve koşulları belirtilen, fabrika ve AR-GE merkezi kurma ve işletme/AR-GE faaliyetini yürütecek.

YEKA Sözleşmesi çerçevesinde, YEKA Şartnamesi’nde belirtilen ve bilgileri verilen Bağlantı Bölgelerinde rüzgar enerjisine dayalı santralleri kurmak, işletmek ve elektrik üretimi ile toptan satışı faaliyetinde bulunmak amacıyla Konsorsiyum üyeleri Kalyon ve Türkerler tarafından bir anonim şirketin kurulmasına ve ayrıca Konsorsiyum üyelerinden Siemens tarafından, YEKA Şartnamesi’nde hüküm ve koşulları belirtilen, fabrika ve AR-GE merkezi kurma ve işletme/AR-GE faaliyeti yürütme işlerine ilişkin Rekabet Kuruluna başvuruldu. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler