1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Kalyon ve Türkerler’e rüzgar ortaklığı için rekabet izni

Kalyon ve Türkerler’e rüzgar ortaklığı için rekabet izni

Rekabet Kurumu, Kalyon Enerji ile Türkerler İnşaat’ın YEKA kapsamında kuracakları rüzgar santrali için ortak girişim kurmalarına izin verdi.

Kalyon ve Türkerler’e rüzgar ortaklığı için rekabet izni

Enerji Günlüğü - Rekabet Kurumu, Kalyon Enerji ile Türkerler İnşaat’ın YEKA kapsamında kuracakları rüzgar santrali için ortak girişim kurmalarına izin verdi.

Rekabet Kurulu’ndan yapılan açıklamaya göre, YEKA Şartnamesi ve Sözleşmesi gereğince rüzgar enerjisine dayalı olarak kurulacak olan elektrik enerjisi üretimi santralini kurmak, işletmek ve elektrik üretimi ile toptan satışı faaliyetinde bulunmak üzere Kalyon Enerji Yatırımları A.Ş. ile Türkerler İnşaat Turizm Madencilik Enerji Üretim Ticaret ve Sanayi A.Ş. arasında ortak girişim kurulması işlemine izin verildi. 

Açıklamaya göre, bu kapsamda Siemens Wind Power Rüzgar Enerjisi A.Ş. tarafından fabrika ve AR-GE merkezinin kurulmasına ve işletilmesine de menfi tespit belgesi verildi. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından açılan ve 8 Ortak Girişim Grubunun katıldığı toplam 1000 MW’lik yenilenebilir kaynak alanları (YEKA) rüzgar santrali lisans ihalesinİ 3,48 dolar cent/kWh'lık en düşük teklif ile Alman teknoloji şirketi Siemens ve Türkerler ve Kalyon Konsorsiyumu kazanmıştı.

RÜZGAR YEKA YARIŞINI SİEMENS-TÜRKERLER-KALYON KONSORSİYUMU KAZANDI

Önceki ve Sonraki Haberler