1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Kamu işçileri ücret eşitliği talep ediyor

Kamu işçileri ücret eşitliği talep ediyor

Enerji sektöründe kamuda çalışan işinde uzman ve deneyimli işçilerin maaşlarının çok düşük kaldığı ve bu durumun düzeltilmemesi halinde istifaların gündemde olduğu kaydedildi. 

Kamu işçileri ücret eşitliği talep ediyor

Enerji Günlüğü - Tüm Enerji Çalışanları Platformu, bir açıklama yaparak 3 Ocak'ta kamuda memur zam oranının yüzde 49 ile belli olmasıyla birlikte kamuda çalışan 750 bin kamu işçisinin ücretlerinin çok geride kaldığına dikkat çekti.

Açıklamada, bunun nedeni 2023'te kamu işçi sözleşmesi yapılırken memur geride kalmasın diye memura seyyanen 8000 TL zam verilmesi ve 2024 memurun sözleşme gereği tekrar zam alması olarak belirtilerek, kamu işçisinin ücretlerinin enflasyon şartlarında 10 bin tl geride kaldığı ifade edildi. 

RİSKLİ İŞLERİ YAPAN KAMU ENERJİ İŞÇİSİNİN MAAŞI MEMURUN ÇOK GERİSİNDE KALDI

Enerji işlerinde çalışan işçilerin zam talebine ve çalışma şartlarına dikkat çekilen açıklamada şöyle denildi:

“Enerji sektöründe çok tehlikeli, ölümle burun buruna çalışan, iş gereği direğin tepesinde çalışan kamu işçisi aynı işyerinde kurumda masa başında çalışan memur maaşlarının çok gerisinde kaldı. Bizler memur arkadaşlarımız az zam alsın demiyoruz. Bize de  2023'te memura yapılan gibi ek protokol ile seyyanen zam yapılarak refahta birleşelim diyoruz.

Kamuda enerjide, silah sanayide çalışan işinde uzman, teknik 20 yıllık 30 yıllık kamu işçisi maaşı çok düşük. Durum böyle giderse iş yerinden istifa etmeyi düşünen arkadaşlarımız var.”

SÖZLEŞME OCAK AYINDA BAŞLASIN

Aynı zamanda kamuda çalışan işçilerin sözleşme gereği bir kısmının Ocak’ta bir kısmının da Mart’ta zam aldığı hatırlatılan açıklamada, “Aylık açıklanan enflasyondan etkilenmemek için sözleşmemizin Ocak ayında başlamasını talep ediyoruz.

Vergide çok kazanandan az, az kazanandan çok vergi alınmaktadır. Vergide yüzde 15,20,27  dilimlerinden olumsuz etkileniyoruz . Vergi dilimlerinin sabit ve adaletli olmasını istiyoruz” denildi.

Önceki ve Sonraki Haberler