1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Kamu kurumları ayda 1 milyar kWh elektrik tüketiyor

Kamu kurumları ayda 1 milyar kWh elektrik tüketiyor

Enerji Günlüğü - Türkiye kamu kurumları, her ay ortalama 1 milyar kWh elektrik tüketiyor. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in yönelttiği...

Kamu kurumları ayda 1 milyar kWh elektrik tüketiyor

Enerji Günlüğü - Türkiye kamu kurumları, her ay ortalama 1 milyar kWh elektrik tüketiyor. 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in yönelttiği soru önergesini yanıtlayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, “Elektrik tedarik şirketlerinden alınan bilgiler doğrultusunda, 2017 yılı Ocak -Mayıs aylarında toplam 4.908.572.983,70 kWh'lik Kamu Enerji Tüketimi gerçekleşmiştir” açıklamasında bulundu. Bakan Dönmez’in verdiği bilgiye göre kamu kurumları her ay yaklaşık 1 milyar kWh elektrik enerjisi tüketiyor.

KAMUDA İHTİYAÇ FAZLASI KULLANIM TAKİP EDİLMELİ

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ülkemizde yılda yaklaşık 300 milyar kWh elektrik enerjisi tüketildiğine dikkat çekerek, “Bunun yaklaşık 12 milyar kWH’nin kamu kurumları tarafından kullanıldığı görülüyor. Sadece 2017 yılının ilk 5 ayında 5 milyar kWh elektrik enerjisi tüketen kamu kurumlarının her ay otalama 1 milyar kWh elektrik enerjisi tükettiği anlaşılıyor. Esasen kamuda ‘yaz saati uygulaması’ ile oluşan durum ve israf sayılacak gereksiz kullanımında araştırma ve incelenmesi sağlanmalıdır. İhtiyaç fazlası kullanımın takibi gerekir. Saray gibi sabaha kadar ışıl ışıl çok yer var. Belli bir saat sonrası neden tasarruf düşünülmez? İhtiyaç ötesi kullanım çok yerde dikkat çekici boyutta. Tüketimler farklı rakamlarla ele alınıp farklı değerlendirme ve sonuçlar üretilebilir ama kamuda yaz saati uygulaması, kış saati uygulaması gibi güneşe göre ayarlamaların yanında israfa varan tüketimlerin gerçekçi irdelenmesi, gereksiz tüketim ve varlığın önlenmesini sağlar” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler