1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Kamuda tasarruf genelgesi

Kamuda tasarruf genelgesi

Kamu kuruluşlarında tasarruf genelgesi uyarınca, serbest tüketici olan binalar için doğalgaz ve elektrik tedariki, ihaleyle yapılacak. 

Kamuda tasarruf genelgesi

Enerji Günlüğü - Kamu kuruluşlarında tasarruf genelgesi uyarınca, serbest tüketici olan binalar için doğalgaz ve elektrik tedariki, ihaleyle yapılacak. 

Kamu kurum ve kuruluşlarının harcamalarında tasarruf sağlanması, bürokratik işlemlerin azaltılması ve kamu kaynaklarının etkili, ekonomik ve verimli kullanımına ilişkin olarak alınacak tedbirleri bildiren Tasarruf Tedbirleri başlıklı ve 2021/14 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi yayımlandı. 

Buna göre kamu kurum ve kuruluşları, enerji maliyetlerini azaltmak amacıyla Kamu Binalarında Tasarruf Hedefi ve Uygulama Rehberinde yer alan tasarruf önlemlerine uyacaklar. 

Ayrıca doğalgaz ve elektrik enerjisi tedarikinde serbest tüketici kriterlerini sağlayan binalarda ihale usulleri uygulanacak ve enerji giderlerinin azaltılmasına yönelik gerekli tedbirler alınacak. Öte yandan kamu alımlarında enerji verimliliği yüksek projeler ile enerji kullanımı düşük olan ürünler tercih edilecek. 

Önceki ve Sonraki Haberler