1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Kamuya ait yurtdışı doğalgaz şirketlerinin devrinde KDV yok

Kamuya ait yurtdışı doğalgaz şirketlerinin devrinde KDV yok

Doğal Gaz konusunda faaliyet göstermek üzere yurt dışında kurulacak kamu şirketlerinin kuruluş ve devir işlemlerinde KDV olmayacak. 

Kamuya ait yurtdışı doğalgaz şirketlerinin devrinde KDV yok

Enerji Günlüğü - Doğal Gaz konusunda faaliyet göstermek üzere yurt dışında kurulacak kamu şirketlerinin kuruluş ve devir işlemlerinde KDV olmayacak. 

Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Seri No: 34) Hazine ve Maliye Bakanlığı, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Buna göre 4646 sayılı Doğal Gaz Piyasası Kanununun Ek-1 maddesi kapsamındaki devirler, Katma Değer Vergisi’nden (KDV) müstesna olacak. Bu kapsamda yapılan işlemler için yüklenilen vergiler, vergiye tabi işlemler nedeniyle hesaplanan vergiden indirilecek; indirim yoluyla giderilemeyen vergiler iade edilmeyecek.

Söz konusu madde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile ilgili kamu iktisadi teşebbüsleri ve bunların bağlı ortaklıkları tarafından yurt dışında kurulan şirketlerin kurulum ve devir işlemleriyle ilgili düzenlemeleri içeriyor. 

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler