1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Kanada yerlilerinden şeyl gazı protestosu

Kanada yerlilerinden şeyl gazı protestosu

Enerji Günlüğü – SWN enerji şirketinin Kanada Rexton’daki şeyl gazı arama çalışmalarını birkaç haftadır engelleyen protestocuların direnişi kırıldı.SWN...

Kanada yerlilerinden şeyl gazı protestosu

Enerji Günlüğü – SWN enerji şirketinin Kanada Rexton’daki şeyl gazı arama çalışmalarını birkaç haftadır engelleyen protestocuların direnişi kırıldı.

SWN enerji şirketinin Kanada Rexton’da bulunan kaynaklarını birkaç haftadır engelleyen protestocuları dağıtmak isteyen Kanada Kraliyet Atlı polis birliği ( RCMP)nin geçen haftaki müdahelesi sonrası kırk kişi tutuklandı ve çıkan çatışmalarda beş polis aracı yakıldı.

Çoğunlukla yerli bir Kızılderili kabilesinin üyelerinden oluşan protestocular için mahkemenin aldığı tedbir kararının ardından polis birlikleri protestocuların enerji şirketinin ekipmanı etrafında kurduğu blokajı kaldırma çalışmalarına başladı.

Kabile, şeyl gazı arama çalışmalarının sularını kirleteceğini düşünüyor ve şirketin yaşam alanlarını terk etmesini istiyor. Bazı analistlere göre ise hidrolik çatlatma çalışmaları için bölgede yaşayan kabile insanlarına danışılmadı.

Bir görgü tanığının söylediğine göre polis, protestoculara biber gazı sıktıktan sonra olaylar hızla gelişti. Protestocular polis araçlarına Molotof kokteyli attılar ve araçlar alev aldı.

RCMP ise barışçıl bir çözüm için ellerinden geleni yaptıklarını ama çıkan olayların bu çabaların etkisiz olduğunu gösterdiğini söyledi. Çıkan haberlere göre yetkililer kamu güvenliği sağlamak için bölgeyi kordon altına aldılar.

Kaynak: naturalgaseurope

Önceki ve Sonraki Haberler