1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Kanada’da yeni bir LNG terminali kurulacak

Kanada’da yeni bir LNG terminali kurulacak

Kanadalı Pieridae Energy, Almanya'ya LNG ihraç etmek için Nova Scotia'da bir terminal inşa etme planını canlandırıyor.

Kanada’da yeni bir LNG terminali kurulacak

Enerji Günlüğü -   Almanya, Avrupa'ya gaz ihracatı için Kanada'nın doğu kıyısında LNG terminali kurulmasını görüşüyor.

Almanya'nın Rus gaz arzını ikame etmek için enerji talebi arttı. Alman hükümet yetkililerinin verdiği bilgiye göre, Kanada'nın doğu kıyısından Avrupa'ya gaz ihracatının kolaylaştırılması, artırılması için sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) terminali kurulması konusunda Almanya ile Kanada arasında görüşmeler yapılıyor. 

Kanadalı Pieridae Energy Ltd. Almanya'ya sıvılaştırılmış doğal gaz ihraç etmek için Nova Scotia'da bir terminal inşa etme planını canlandırmayı düşünüyor. Şirket Covid-19 nedeniyle tedarik zincirinde yaşanan sorunlar ve yüksek fiyatlar nedeniyle geçen yaz projeyi ertelemişti. Ancak Kanada’daki yasal düzenlemelerin Doğu Kıyısı'ndaki herhangi bir LNG teklifini geciktirebileceği kaydediliyor. 

İKİ SEÇENEK GÜNDEMDE

Orijinal plana göre kara tabanlı bir terminal ile Almanya'ya yılda 10 milyon ton LNG ihraç edilmesi öngörülüyor. Bir diğer seçenek ise yüzer bir tesisten yıllık 2,5 milyon ton LNG ihraç edilmesi. Hangi seçenek seçilirse seçilsin, Goldboro LNG'de inşaata başlama şansının arttığı kaydediliyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler