1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Kanadalı Enbridge, ABD’li Spectra Energy’yi satın aldı

Kanadalı Enbridge, ABD’li Spectra Energy’yi satın aldı

Enerji Günlüğü - Kanadalı enerji şirketi Enbridge, ABD’li doğalgaz şirketi Spectra Energy’yi 28 milyar Dolar'a satın aldı.Kanadalı enerji şirketi...

Kanadalı Enbridge, ABD’li Spectra Energy’yi satın aldı

Enerji Günlüğü - Kanadalı enerji şirketi Enbridge, ABD’li doğalgaz şirketi Spectra Energy’yi 28 milyar Dolar'a satın aldı.

Kanadalı enerji şirketi Enbridge’den yapılan açıklamada, ABD’li doğalgaz şirketi Spectra Energy’yi 28 milyar Dolar'a satın aldıkları ifade edildi. Satın alımın gelecek yılın ilk çeyreğinde tamamlanması bekleniyor.

Açıklamaya göre, satın alım sonrası Enbridge Inc. isminde yeni bir şirket oluşumuna gidilecek ve şirket hisselerinin yüzde 57'si şu anki Enbridge ortaklarının, yüzde 43’ü de Spectra Energy ortaklarının olacak. 

Ayrıca, satın almayla birlikte Enbridge Kuzey Amerika’nın en büyük enerji altyapı şirketi olacak ve şirketin toplam piyasa değeri 127 milyar Dolar'a ulaşacak.

Enbridge’in ABD ve Kanada’da yaklaşık 53 bin kilometre uzunluğunda petrol ve doğalgaz boru hattı bulunuyor. Merkezi Houston’da bulunan Spectra Energy’nin de toplam işlettiği boru hattı 34 bin kilometreye yakınken, şirketin ayrıca, toplam 8,5 milyar metreküp doğalgaz ve 4,8 milyon varil ham petrol depolama tesisi bulunuyor.

Önceki ve Sonraki Haberler