1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Kanada'nın ilk şebeke ölçekli küçük modüler reaktörü (SMR) yolda

Kanada'nın ilk şebeke ölçekli küçük modüler reaktörü (SMR) yolda

Kanadalı Ontario hükümetine ait OPG, Darlington nükleer tesisinde Kanada'nın ilk şebeke ölçekli küçük modüler reaktörünü (SMR) kuracak.

Kanada'nın ilk şebeke ölçekli küçük modüler reaktörü (SMR) yolda

Enerji Günlüğü - Kanadalı enerji şirketi Ontario Power Generation (OPG), Kanada'nın ilk şebeke ölçekli küçük modüler reaktörü (SMR) kurulumu için saha çalışmalarına başladı.

Kanada'nın Ontario eyaletindeki elektrik üretiminin yaklaşık yarısından sorumlu olan Ontario Power Generation (OPG) şirketinin Darlington tesisinde Kanada'nın ilk şebeke ölçekli küçük modüler reaktörü (SMR) için saha hazırlığı devam ediyor. Darlington'da SMR tarafından üretilen elektrik, Ontario'nun artan enerji ihtiyaçlarının karşılanmasına yardımcı olacak. 

JAPON - ABD İTTİFAKININ TEKNOLOJİSİ KULLANILACAK

Santralde, Amerikan General Electric ve Japon Hitachi tarafından oluşturulan bir nükleer ittifak olan GE Hitachi Nuclear Energy’nin (GEH) BWRX-300 teknolojisi kullanılacak. BWRX-300, GEH'nin ESBWR kaynar su reaktörünün tasarım ve lisanslama temelinden yararlanan, pasif güvenlik sistemlerine sahip, 300 MWe su soğutmalı, doğal sirkülasyonlu bir SMR'dir.

Ontario hükümetine ait şirketin bu projesi, yeni nesil nükleer enerjiyi geliştirmek için OPG'nin güvenilir, güvenli ve uygun fiyatlı elektrik sağlama konusundaki onlarca yıllık deneyiminin yanı sıra Ontario'nun güçlü nükleer tedarik zincirinden yararlanacak. 

31 Ekim'de OPG, Darlington Nükleer Enerji Santrali sahasında SMR'yi İnşa Etme Lisansı için Kanada Nükleer Güvenlik Komisyonu'na (CNSC) bir başvuruda bulunmuştu. GEH, Darlington yeni nükleer sahasında bir BWRX-300 SMR konuşlandırmak üzere OPG'nin teknoloji geliştirme ortağı olarak seçilmişti. 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler