1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Kanatçı LM Wind Power’in GE’ye devri tamam

Kanatçı LM Wind Power’in GE’ye devri tamam

Enerji Günlüğü - General Electric’in (GE), Danimarkalı rüzgar türbin kanadı üreticisi LM Wind Power’ı satın alma süreci tamamlandı. Dünyanın...

Kanatçı LM Wind Power’in GE’ye devri tamam

Enerji Günlüğü - General Electric’in (GE), Danimarkalı rüzgar türbin kanadı üreticisi LM Wind Power’ı satın alma süreci tamamlandı. 

Dünyanın önde gelen teknoloji devlerinden GE, yenilenebilir enerji teknolojileri alanında daha önce başlattığı bir operasyonu sonuca bağladı. Danimarka merkezli teknoloji geliştirici ve rüzgar türbin kanadı üreticisi LM Wind Power’ın GE’ye satış süreci tamamlandı. Satışın tamamlanması Avrupa Birliği, ABD, Çin ve Brezilya’daki düzenleyici kurum onaylarının ardından gerçekleşti.

1.5 MİLYAR DOLARLIK SATIN ALMA

GE, şirketi 1,5 milyar euro (1,65 milyar dolar) karşılığında satın almak üzere Londra merkezli özel sermaye şirketi Doughty Hanson ile Ekim 2016'da anlaşmaya varmıştı. Satın almayla birlikte rüzgar türbin kanadı tasarımı ve üretimi artık GE Yenilenebilir Enerji bünyesinde yapılacak. LM Wind Power hem karasal (onshore) hem de açık deniz (offshore) alanlarında hizmet vermeyi sürdürecek. Anlaşmanın sonuçları, GE’nin mali verilerine 2018 yılında yansıtılacak.

ELEKTRİK MALİYETİNİ DÜŞÜRECEK

GE Yenilenebilir Enerji Başkan ve CEO'su Jérôme Pécresse, LM Wind Power’ın, GE’nin rüzgar türbini işini büyütmek için ihtiyaç duyduğu operasyonel verimliliği sağladığını söyledi. LM'nin ileri teknolojisi ve kanat mühendisliği sayesinde, rüzgar türbinlerinin genel performansını artırabildiklerini ifade eden Pécresse “Bu da elektrik maliyetini düşürmemizi ve müşterilerimize daha fazla değer sunmamızı sağlıyor. Bu satın alma ile birlikte, yenilenebilir enerjideki ilerlemenin destekçisi ve GE’nin büyümesindeki itici güç olacağız" dedi. 

DAHA FAZLA MÜŞTERİYE ULAŞMA FIRSATI

LM Wind Power CEO'su Marc de Jong da konuyla ilgili değerlendirmesinde şunları söyledi: "Uzun zamandır süregelen LM Wind Power ve GE ortaklığı, Amerika’da ilk açık deniz (offshore) rüzgar santralinin kurulması da dahil olmak üzere pek çok yenilik ve ticari başarıyla sonuçlandı. Bu birleşmede teknolojik gelişmemizi hızlandırıp, daha fazla müşteriye ulaşmamıza yardımcı olacak pek çok dijital ve ileri üretim teknoloji fırsatları görüyoruz.” 

TÜM RÜZGARCILARA KANAT GERECEK  

LM Wind Power, GE Yenilenebilir Enerji bünyesinde ayrı bir işletme olarak faaliyetini sürdürerek GE'ye hem karasal (onshore) hem de açık deniz rüzgâr türbinleri (offshore) için kanat tedariği sağlayacak. LM Wind Power, müşterilerin gizli verilerini korumak için oluşturduğu protokoller ve aldığı önlemlerle rüzgar endüstrisinin diğer oyuncularına da kanat tedarik etmeye devam edecek.

GE, geçtiğimiz yıl ABD'de ilk açık deniz (offshore) rüzgar santralini devreye sokmuş ve Çin'deki ilk açık deniz (offshore) projesini de almıştı. Bunların yanında dijital rüzgar santrali ve dijital hidroelektrik santrallerinin açılışını yapan GE, rüzgar-güneş ve hidro-rüzgar alanlarında hibrit projeler de geliştirdi. GE, enerji maliyetlerini düşürürken aynı zamanda elektrik üretimini maksimize ederek, dünyaya ekonomik ve sürdürülebilir enerji getiren ve müşterileri için daha fazla değer sunan yenilenebilir enerji projelerini yerel ölçekte sunmayı hedefliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler