1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Kandil Barajı için geri sayım

Kandil Barajı için geri sayım

Enerji Günlüğü – EnerjiSA tarafından yapımı tamamlanan Kahramanmaraş Ceyhan nehri üzerindeki Kandil Barajı için son kontroller ve denetimler yapıldı.Enerji...

Kandil Barajı için geri sayım

Enerji Günlüğü – EnerjiSA tarafından yapımı tamamlanan Kahramanmaraş Ceyhan nehri üzerindeki Kandil Barajı için son kontroller ve denetimler yapıldı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı İzin Heyeti Başkanı Kemal Alakuş, Ceyhan nehri üzerindeki Kandil Barajı'ndaki incelemelerinde yaptığı bilgilendirmede, tesis için son testleri yaptıklarını söyledi.

Bir haftadır incelemeler yaptıklarını ve tesisin son aşamaya geldiğini söyleyen Alakuş, "Tesisimizin son kontrollerini yaptıktan sonra ülkemize, memleketimize kazandırmış olacağız. Türkiye'de özel sektör eliyle enerji yatırımları çok ciddi bir ivme kazandı. EnerjiSA yetkilileri bu projeyi çok kısa sürede tamamlamayı başardılar" ifadelerini kullandı.

YILDA 539 MİLYON KW/H ENERJİ ÜRETİMİ YAPILACAK

EnerjiSA Proje Müdürü Erdem Çörekçioğlu da Kandil Barajı'nda yılda 539 milyon KW/h enerji üretimi yapılacağını belirterek,"Kandil Barajı, Ceyhan Nehri zerindeki dördüncü projemiz. İlk üç projemiz üretime başladı. Kandil Barajı da kısa süre içerisinde üretime başlayacak. Bu bölgenin su depolamadaki en büyük projelerinden bir tanesidir. EnerjiSA'nın toplam da 2015 yılına kadar 5 bin megavat kurulu güç hedefi var. O hedefe ulaşmada burası önemli bir kilometre taşı olacaktır" dedi.

ÇÖREKÇİOĞLU: SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİNE ÖNEM VERDİK

Barajda en pik dönemde ortalama bin 500 işçinin çalıştığını aktaran Çörekçioğlu, sosyal sorumluluk projelerine de önem verdiklerini belirterek, "Burada yöre halkından yüzde 40 oranında faydalandık. O anlamda da önemli bir katkısı olduğunu düşünüyoruz. Bölgede 46 kilometre yol yaptık. Türkiye'de özel sektör tarafından yapılan ilk yeniden yerleşim bölgesini yaptık. Bu anlamda hem sosyal açıdan, hem de ülke ekonomisine katkı açısından önemli bir projeyi gerçekleştirip bitirdiğimizi düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler