1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Kangal RES'in revizyonuna ÇED gerekli değil

Kangal RES'in revizyonuna ÇED gerekli değil

Enerji Günlüğü -  Kangal Elektrik'in Sivas'ta kurmayı planladığı Kangal Rüzgar Santrali revize projesi ile ilgili “ÇED Gerekli Değildir” kararı...

Kangal RES'in revizyonuna ÇED gerekli değil

Enerji Günlüğü -  Kangal Elektrik'in Sivas'ta kurmayı planladığı Kangal Rüzgar Santrali revize projesi ile ilgili “ÇED Gerekli Değildir” kararı verildi.

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü, Kangal Elektrik Enerji Üretim ve Ticaret A.Ş., daha önce “ÇED Gerekli Değildir” Kararı verilen 128 MW’lık projesinden tamamlanmayan maksimum 49,8 MW’ın ; Sivas İli, Kangal İlçesine bağlı Irmaç Köyü ve Gürün İlçesine bağlı Karaören ve Böğrüdelik Köyü Mevkiinde her birinin kapasitesi 2 MWm - 2MWe olan 24 adet, kapasitesi 1.8 MWm – 1.8 MWe olan 1 adet olmak üzere 25 adet rüzgar türbini kurularak tamamlanması projesi için “ÇED Gerekli Değildir” kararı verildiğini açıkladı.

Açıklamaya göre, Kangal Rüzgar Enerji Santrali Revize projesi ile ilgili olarak Bakanlığa sunulan dosyayı PTD Dosyası incelenmiş ve değerlendirildi ve Sivas Valiliği tarafından “Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir” kararı verildi.

KANGAL RES REVİZE EDİLECEK

Önceki ve Sonraki Haberler