1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Kangal Termik, elektrik üretim lisans başvurusu yaptı

Kangal Termik, elektrik üretim lisans başvurusu yaptı

Enerji Günlüğü - Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın (ÖİB) Kangal Termik Santralı’nın satışı ihalesini kazanan Konya Şeker Sanayi ve Ticaret...

Kangal Termik, elektrik üretim lisans başvurusu yaptı

Enerji Günlüğü - Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın (ÖİB) Kangal Termik Santralı’nın satışı ihalesini kazanan Konya Şeker Sanayi ve Ticaret A.Ş.-Siyah Kalem Mühendislik İnşaat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. Ortak Girişim Grubu, satış işlemeleri için gerekli çalışmalara başladı.

Ortak girişim tarafından kurulan Kangal Termik Santral Elektrik Üretim A.Ş., Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’na (EPDK) üretim lisansı başvurusunu yaptı.

EPDK tarafından başvuru incelemeye alınmış olup, ÖİB ile firma arasında satış mukavelesinin imzalanması ile firmaya üretim lisansının verilmesi bekleniyor. Santral’ın sahibi EÜAŞ’ın da lisansı iptal edilecek.

Edinilen bilgilere göre Özelleştirem İdaresi Konya Şeker ve Siyah Kalem’e temmuz ortasına kadar süre verdi. Konya Şeker Sanayi ve Ticaret A.Ş.-Siyah Kalem Mühendislik İnşaat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. Ortak Girişim Grubu, 985 milyon ABD Doları teklifi ile ihalede en yüksek teklifi vermişti.

Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK), Kangal Termik Santralı’nın Konya Şeker Sanayi ve Ticaret A.Ş.-Siyah Kalem Mühendislik İnşaat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. Ortak Girişim Grubu’na satışına onay vermişti.

Önceki ve Sonraki Haberler