1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Kangal Termik Santrali, Konya Şeker ve Siyah Kalem`in

Kangal Termik Santrali, Konya Şeker ve Siyah Kalem`in

Enerji Günlüğü - Kangal Termik Santrali ile taşınmazlarının özelleştirilmesiyle ilgili ihaleyi 985 milyon dolarlık teklifiyle Konya Şeker-Siyah Kalem...

Kangal Termik Santrali, Konya Şeker ve Siyah Kalem`in

Enerji Günlüğü - Kangal Termik Santrali ile taşınmazlarının özelleştirilmesiyle ilgili ihaleyi 985 milyon dolarlık teklifiyle Konya Şeker-Siyah Kalem Ortak Girişim Grubu kazandı. Özelleştirme İdaresi tarafından Elektrik Üretim AŞ’ye ait Kangal Termik Santrali ile Santral tarafından kullanılan Elektrik Üretim AŞ ve Hazine’nin mülkiyetindeki taşınmazların, "Satış", 53318 ve 72760 no’lu ruhsatlar ile bu ruhsatların kapsadığı maden sahalarının "işletme hakkının verilmesi" yöntemiyle bir bütün halinde özelleştirmesiyle ilgili ihalede nihai pazarlıklar bugün tamamlandı. 7 yatırımcının önyeterlilik alarak katıldığı ihalenin nihai pazarlık görüşmelerinde, elemesiz turda en yüksek teklif 400 milyon dolar oldu. İlk elemeli turda en yüksek teklif 610 milyon dolara yükselirken, isteklilerden Gür-Tem Madencilik Turizm ve Ticaret Limited Şirketi elendi. İkinci elemeli turda en yüksek teklif 715 milyon dolara yükselirken, bu turda yarış dışı kalan istekli ise YDA İnşaat-Çelikler Taahhüt İnşaat Ortak Girişim Grubu oldu. Üçüncü elemeli turda yarış dışı kalan yatırımcı Bereket Enerji oldu. Açık artırma kısmına geçildi ve açık artırma başlangıç tutarı 779 milyon dolar olarak belirlendi.

Limak İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ, Torunlar Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ, IC İçtaş Enerji Üretim ve Ticaret AŞ-Fernas İnşaat AŞ Ortak Girişim Grubu ve Konya Şeker Sanayi ve Ticaret AŞ-Siyahkalem Mühendislik İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Ortak Girişim Grubu katıldı. Torunlar Gıda 788 milyon dolar seviyesinde çekildi. Fiyat 836 milyon dolara ulaştığında, 19'uncu turda IC İçtaş-Fernas Ortak Girişim Grubu mola aldı. En yüksek teklifin 908 milyon dolara yükseldiği turda IC İçtaş-Fernas İnşaa Ortak Girişim Grubu ikinci kez mola aldı ve mola dönüşü çekildi. Konya Şeker-Siyah Kalem OGG ile Limak İnşaat arasında devam eden yarışta fiyat 984 milyon dolara ulaştığında bu kez Limak İnşaat mola aldı. Mola dönüşü Limak'ın çekilmesiyle birlikte Konya Şeker-Siyah Kalem Ortak Girişim Grubu ihaleyi 985 milyon dolarlık teklifiyle kazandı.

Önceki ve Sonraki Haberler