1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Kangal Termik Santrali’nin bedeli taksit taksit ödenecek

Kangal Termik Santrali’nin bedeli taksit taksit ödenecek

Enerji Günlüğü - Konya Şeker ve Siyah Kalem Mühendislik, satış ihalesini kazandıkları Kangal Termik Santrali’nin bedelini taksitle ödeyecek. Özelleştirme...

Kangal Termik Santrali’nin bedeli taksit taksit ödenecek

Enerji Günlüğü - Konya Şeker ve Siyah Kalem Mühendislik, satış ihalesini kazandıkları Kangal Termik Santrali’nin bedelini taksitle ödeyecek. 

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) Kangal Termik Santralı’nın satışı ihalesini kazanan Konya Şeker Sanayi ve Ticaret A.Ş.-Siyah Kalem Mühendislik İnşaat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. Ortak Girişim Grubu’na devrine yönelik çalışmalarını tamamlıyor. Ortak Girişim tarafından kurulan Kangal Termik Santral Elektrik Üretim A.Ş. ile ÖİB arasında Temmuz ayı sonunda mukavelenin imzalanması için çalışmalar son aşamaya geldi.

ÖDEMELER TAKSİTLE

985 milyon ABD Doları teklifi ile ihaleyi kazanan firmanın vadeli ödeme seçeneğini kullanması hedefleniyor. Mukavele taslağının bu kapsamda hazırlanmakta olduğu ve firmanın finansman çalışmalarını yürüttüğü bildiriliyor. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’na (EPDK) üretim lisansı başvurusunu yapan firmaya, mukavelesinin imzalanması ile üretim lisansı verilecek. 

İlkyaz Yenidoğan