1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Kangal Termik Santrali`nin özelleştirilmesi kararına protesto

Kangal Termik Santrali`nin özelleştirilmesi kararına protesto

Enerji Günlüğü - CHP'li 6 milletvekili, özelleştirilmesi kararlaştırılan Kangal Termik Santrali'nde incelemelerde bulundu. CHP Sivas Milletvekili Malik...

Kangal Termik Santrali`nin özelleştirilmesi kararına protesto

Enerji Günlüğü - CHP'li 6 milletvekili, özelleştirilmesi kararlaştırılan Kangal Termik Santrali'nde incelemelerde bulundu. CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir, Hatay milletvekili Mevlüt Dudu, Kocaeli milletvekili Haydar Akar, Çanakkale milletvekili Ali Sarıbaş, İstanbul milletvekilleri Aykut Erdoğdu ve Melda Onur ile bir grup partili, otobüsle Elektrik Üretim AŞ'ye ait Kangal Termik Santrali'nin önüne geldi. Burada işçilerle buluşan milletvekilleri ve partililer, termik santralin nizamiyesine kadar yürüdü. Daha sonra işletme yetkilileriyle görüşen milletvekilleri, basına kapalı gerçekleşen görüşme sonrası gazetecilere açıklamalarda bulundu.

CHP İstanbul Milletvekili ve TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu Üyesi Aykut Erdoğdu, özelleştirme kararının yanlış olduğunu söyledi.

Basın açıklamasında hazır bulunan Tes-İş Sivas Şube Sekreteri Ömer Yolcu da bin 400 çalışanı bulunan Kangal Termik Santrali'nin 2011 yılı karının 198 milyon lira olduğunu söyledi. Yolcu, özelleştirme kararının yanlış olduğunu savundu.

Önceki ve Sonraki Haberler