1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Kanije RES elektrik üretimine başladı

Kanije RES elektrik üretimine başladı

Enerji Günlüğü - Güriş Holding’in Edirne-Tekirdağ arasında kurduğu 48 MW’lık Kanije RES elektrik üretimine başladı.Güriş Holding, 48 MW’lık...

Kanije RES elektrik üretimine başladı

Enerji Günlüğü - Güriş Holding’in Edirne-Tekirdağ arasında kurduğu 48 MW’lık Kanije RES elektrik üretimine başladı.

Güriş Holding, 48 MW’lık kapasiteye sahip olanEdirne-Tekirdağ arasındaki Kanije Rüzgar Enerji Santrali’ni (RES) tamamlayarak devreye aldı. Kanije RES, yılda 224.300.000 kWs elektrik üretecek.

GÜRİŞ’in iştiraki olan Derne Temiz Enerji Üretim A.Ş’nin yatırım, yapım ve işletme programında yer alan 48 MW’lık Kanije RES, 115 metre türbin yüksekliğine sahip ve Siemens SWT-3.2-113 DD türbin ile Direct Drive teknolojisini kullanarak hayata geçirildi. Kanije RES’te yılda 224.300.000 kWs elektrik üretilecek.

Güriş’in% 100 iştiraki olan Derne A.Ş.’yeait 3 adet RES lisansı olup tamamı yapım aşamasında. 64MW Kanije RES’den sonra 25.4MW Zeliha RES ve 80MW Fatma RES’de 2016 yılı içinde elektrik üretimine başlayacak.


GÜRİŞ İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Müşfik Yamantürk, Türkiye’de ve dünyada rüzgar enerjisine yapılan yatırımlardaki artışa dikkat çekerek “Türkiye’nin rüzgar potansiyeli yüksek. Küresel iklim değişikliği, tükenen kaynaklar bizi hem sorumlu davranmaya hem de geleceğe yatırım yapmaya yönlendiriyor. Fosil yakıtlar tükenmeden yenilenebilir kaynaklara yatırım yaparak önlemimizi almamız gerekiyor. Güriş olarak hem Türkiye hem de dünyanın geleceği açısından elimizi taşımızın altına koymayı kendimize görev bildik. Bu yüzden rüzgar, jeotermal başta olmak üzere yenilenebilir kaynaklara yatırım yapmaya devam edeceğiz” dedi.

YILDA 561 MİLYON KWH ENERJİ

Güriş Holding’in Afyon Dinar’da bulunan 115 MW’lık rüzgar enerji santrali Türkiye’nin en fazla enerji üreten rüzgar santralleri arasında yer alıyor.Antakya Belen, Şenköy ve Afyon Dinar’da bulunan rüzgar enerjisi santralleriyle Güriş Holding, yılda 561 milyon kWh enerji’yi sadece rüzgar enerjisinden üretiyor. Güriş Holding, Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın ikinci büyük jeotermal kurulu gücüne de sahip. 

...

 

Önceki ve Sonraki Haberler