1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Kaptan Group, enerjisini güneşten alacak

Kaptan Group, enerjisini güneşten alacak

Kaptan Demir Çelik Endüstrisi ve Ticaret Anonim Şirketi, Adana’nın Saimbeyli ilçesinde 11.5 MW’lik güneş santrali kuracak. 

Kaptan Group, enerjisini güneşten alacak

Enerji Günlüğü - Çorlu, Marmara Ereğlisi ve Karabük’te demir çelik tesisleri işleten İstanbul merkezli Kaptan Group, kendi enerji ihtiyacını karşılamak üzere güneşten elektrik üretecek. Grup şirketlerinden Kaptan Demir Çelik Endüstrisi ve Ticaret AŞ tarafından Adana’nın Saimbeyli ilçe sınırları içinde toplam 11.5 MW kurulu güçte güneş enerji santralleri (GES) kurulması planlanıyor. 

ÇED OLUMLU KARARI ALINDI 

Enerji Günlüğü’nün edindiği bilgilere göre projeyle ilgili Atasar Mühendislik tarafından hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu hakkında “Olumlu” kararı verildi. Projenin hayata geçirilebilmesi için Nihai ÇED Raporu ve eklerinde belirtilen hususlar ile çevre mevzuatına uyulması, yürürlükteki mevzuat uyarınca ilgili kurum/kuruluşlardan gerekli izinlerin alınması gerekiyor. 

TAPULU ARAZİYE KURULACAK

Tesisler Saimbeyli ilçesi Avcıpınarı Mahallesi sınırları içerisinde bulunan ve firma adına tapulu 118 Ada, 18-21-22-23 Nolu Parseller üzerinde inşa edilecek. Proje kapsamında 10 MW ve 1.5 MW olmak üzere iki GES kurulacak. Kaptan GES-1 tesisinde 550 Wp gücünde 20.930 adet panel ve 2800 kW gücünde 4 adet inverter kullanılacak. Kaptan GES-2 tesisinde 550 Wp gücünde 3.224 panel, 172 kW gücünde 10 adet inverter kullanılacak. 

GES’LER ALTI AYDA TAMAMLANACAK 

Kuru Marjinal Tarım (KTA) arazisi sınıfındaki arazide kurulacak proje kapsamında inşaat (montaj ve kurulum çalışması) işlemlerinin 6 ayda bitirilmesi öngörülüyor. İnşaat (kurulum ve montaj) aşamasında 25 kişi, işletme aşamasında ise 3 kişi çalışacak. Projenin yatırım büyüklüğü ise yaklaşık 200 milyon lira olarak hesaplandı.  

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler