1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Kar Karadeniz’i elektriksiz bıraktı

Kar Karadeniz’i elektriksiz bıraktı

Enerji Günlüğü - TEİAŞ Karasu indirici merkezden çıkan iletim hattında iletken kopması nedeniyle Karadeniz’in kıyı ilçelerinde kesinti yaşandı.TEİAŞ...

Kar Karadeniz’i elektriksiz bıraktı

Enerji Günlüğü - TEİAŞ Karasu indirici merkezden çıkan iletim hattında iletken kopması nedeniyle Karadeniz’in kıyı ilçelerinde kesinti yaşandı.

TEİAŞ (Türkiye Elektrik İletim A.Ş.) 5.nci Şebeke İletim Tesis İşletme Grup Müdürlüğüne bağlı TEİAŞ Karasu 154/34,5 Kilovolt Trafo İndirici Merkezde karlı ağır hava koşulları ile birlikte enerji iletim hattında koruma iletkenininkopması sonucu enerji kesintileri yaşandı.

SEDAŞ Ekipleri bölgede manevralar yaparak,TEİAŞ’ın Düzce Akçakoca indirici merkezinden Kocaali’yive TEİAŞ’ın Sakarya Karaman İndirici merkezinden Karasuyu beslediler.

KAR NEDENİYLE MÜDAHALE EDİLEMEDİ

Dün gece saat 19:00 ile 20:00 saatleri arasında yaşanan kesinti sonrası saat 23:30’dayüksek gerilim direkleri üzerinden geçen koruma telinin buz yükü ile kopması sonucukesilen elektrik sabah saat 09.00’da verilebildi. Gece kar yağışı ile sertleşen hava koşullarında 35 metre yüksekteki yüksek gerilim iletkenlerine müdahale edilemediği için, Karasu ve Kocaali ilçe ve köyleri ile Darıçayırı, Yuvalıdere, Limandere, Kurudere beldelerine ve çevre köylerde elektrik kesintisi yaşandı.

SEDAŞ YAPTIĞI MANEVRALARLA BAZI BÖLGELERDE ELEKTRİK SAĞLADI

Yaşanan enerji kesintisinde SEDAŞ yaptığı manevra ile 40 Kilometre uzaktaki Karaman İndirici Merkezden Karasu ve çevresini, TEİAŞ’ın Düzce Akçakoca Trafo İndirici Merkezinden de Kocaali İlçesi SEDAŞ’ın manevraları ile beslendi.Sakarya ili merkezindeki TEİAŞ Yenikent Karaman İndirici Trafo merkezinden 40 kilometre mesafede Karasu merkezine enerji verilirken, uzak mesafeye enerji aktarımı nedeniyle bu sırada gerilim düşümü yaşanacağı için çekilen güç göz önünde bulundurularak sadece Karasu ilçe merkezlerine enerji verilebildi.

TEİAŞ yetkilileri TEİAŞ Karasu 154/34,5 Kilovolt Trafo İndirici Merkezinin devreye alınması için çalışmaların sürdürüldüğünü ve öğle saatlerinde yeniden manevra yapılırken kesinti olacağını bildirdiler.

Önceki ve Sonraki Haberler