1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Karabağ enerji altyapısı yenilenirken ekipman tedariki İtalyanlardan

Karabağ enerji altyapısı yenilenirken ekipman tedariki İtalyanlardan

Azerbaycan, Karabağ’daki 4 şehirde elektrik altyapısını yeniden inşa etmek amacıyla İtalyan Ansaldo Energia ile ekipman tedarik anlaşması imzaladı.

Karabağ enerji altyapısı yenilenirken ekipman tedariki İtalyanlardan

Enerji Günlüğü - Azerbaycan, Karabağ’daki 4 şehirde elektrik altyapısını yeniden inşa etmek amacıyla İtalyan Ansaldo Energia ile ekipman tedarik anlaşması imzaladı.

Uluslararası şirketler Ermenistan ile yaşanan savaşın ardından Azerbaycan'ın tüm hayalet şehirlerini yeniden inşa etmek için Azerbaycan ile anlaşma sağlamaya çalışıyor. Bu alanda ilk anlaşma İtalyan enerji şirketi Ansaldo Energia ile imzalandı. Anlaşma, Azerenerji CEO’su Baba Rzayev, Ansaldo Energia CEO’su Marino Giseppen, ve İtalya’nın Azerbaycan büyükelçisi Augusto Massari’nin video konferans yoluyla katıldığı bir törenle imzalandı. 

5 milyon euro değerindeki anlaşma kapsamında İtalyan şirket, Azerbaycan'ın işgalden kurtulan 4 ilçesinde - Kelbecer, Ağdam, Fuzuli ve Gubadlı- yapılacak 110 kW'lık trafo merkezlerinin elektrik teçhizatlarının tedarikini sağlayacak. Baba Rzayev yaptığı açıklamada, “Ansaldio Energia ve Azerenerji arasında imzalanan anlaşma iki ülke arasındaki ticari, siyasi, ekonomik ilişkilerin yanı sıra petrol dışı sektöre de katkı sağlayacak” dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler