1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Karabük’te orman atıklarından pelet üretilecek

Karabük’te orman atıklarından pelet üretilecek

Yaman Orman Ürünleri, Karabük’te kuracağı tesiste ormansal ürün ve tarımsal ürün atıkları geri dönüştürerek yılda 360 bin ton pelet ve 360 bin ton kompozit palet üretecek.

Karabük’te orman atıklarından pelet üretilecek

Enerji Günlüğü - Karabük’ün Eskipazar ilçesinde kurulacak olan tesiste ormansal ürün ve tarımsal ürün atıkları geri dönüştürülerek pelet üretilecek. 

Karabük İli, Eskipazar İlçesi, Ortaköy Köyü sınırları içinde Yaman Orman Ürünleri Nak. Haf. İnş. Taah. San. ve Tic. Ltd. Şti. tarafından Biyokütleden Kompozit Palet ve Pelet Yakıt Üretim Tesisi kurulması planlanıyor. Yaklaşık 9 milyon lira değerindeki proje ile hem ahşap ürünleri üretimi hem de bu üretimden kaynaklanacak olan yonga, kıymık, talaş, ahşap, kontraplak ve kaplama gibi atıkların, pelet yakıtı olarak geri kazanılacak. Ayrıca civarda yer alan tesislerden biyokütle olarak kabul gören atıklar da kabul edilerek kompozit palet ve pelet haline getirilerek geri kazanılacak.

Tesiste kompozit palet ve pelet yakıt üretimi teknolojisi; piyasadan getirilecek biyokütle atıklarının kırılıp boyutlandırılması sonrasında preslenerek sıkıştırılması prensibine dayanıyor. Kompozit ahşap palet çeşitli amaçlar için kullanılabilir, ancak genellikle gıda ürünlerini paketlemek için kullanılıyor. 

Tesiste toplamda 360.000 ton/yıl pelet ve 360.000 ton/yıl kompozit palet üretimi planlanıyor. Üretilecek ürünler piyasadan gelen talepler doğrultusunda gerçekleştirilecek.

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler