1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Karaburun Termik ÇED raporu görüşe açıldı

Karaburun Termik ÇED raporu görüşe açıldı

Enerji Günlüğü - Sarıkaya Karaburun Elektrik'in Karaburun Çanakkale Biga’da Termik Santrali projesi ÇED raporu 10 gün süre ile halkın görüşüne açıldı.Çevresel...

Karaburun Termik ÇED raporu görüşe açıldı

Enerji Günlüğü - Sarıkaya Karaburun Elektrik'in Karaburun Çanakkale Biga’da Termik Santrali projesi ÇED raporu 10 gün süre ile halkın görüşüne açıldı.

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü’nün internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamada, Çanakkale ili Biga ilçesinde Sarıkaya Karaburun Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından yapılması planlanan Karaburun Termik Santrali (160 MWE KARABURUN TES VE 660 MWE KARABURUN 2 TES) Entegre (Endüstriyel atık (KUL) Depolama sahası, dolgu alanı ve iskele projesi dahil ) projesi ile ilgili olarak hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu’nun nihai kabulünün yapıldığı ve on gün süre ile halkın görüşüne açıldığı bildirildi.

Açıklamada,“ ÇED Raporu İnceleme ve Değerlendirme Komisyonunca yeterli bulunmuş olup, nihai kabul edilmiştir. Komisyonun sonuçlandırdığı Çevresel Etki Değerlendirme Raporu halkın görüş ve önerilerini almak üzere Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde ve Bakanlıkta on(10) gün görüşe açılır. Bakanlıkça projeyle ilgili karar alma sürecinde bu görüşler de dikkate alınır. Bakanlık halktan gelen görüşler ışığında rapor içeriğinde gerekli eksikliklerin tamamlanmasını, ek çalışmalar yapılmasını ya da İnceleme Değerlendirme Komisyonunun yeniden toplanmasını isteyebilir. Nihai olarak kabul edilen Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu 10 (on) gün halkın görüşüne açılmış olup, görüş ve öneriler için bu süreç içerisinde Çanakkale Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na müracaat edebilir." denildi.

Önceki ve Sonraki Haberler