1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Karaburun Termik teknoloji değişikliği halkın görüşüne açıldı

Karaburun Termik teknoloji değişikliği halkın görüşüne açıldı

Enerji Günlüğü -  Sarıkaya Karaburun Elektrik'in, Paris İklim Zirvesi kararı doğrultusunda Karaburun Entegre Termik Santrali'nde Ultra Süper Kritik...

Karaburun Termik teknoloji değişikliği halkın görüşüne açıldı

Enerji Günlüğü -  Sarıkaya Karaburun Elektrik'in, Paris İklim Zirvesi kararı doğrultusunda Karaburun Entegre Termik Santrali'nde Ultra Süper Kritik buhar kazanı kullanma projesi halkın görüşüne açıldı.

Sarıkaya Karaburun Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş tarafından Çanakkale İli, Biga İlçesi sınırları içerisinde planlanan 2 X (660 MWe/670 MWm) kurulu gücünde Karaburun Entegre (Endüstriyel Atık (Kül/Cüruf) Depolama Sahası, Dolgu Alanı, İskele ve Derin Deniz Deşarjı) Termik Santrali Projesinde yapılan teknoloji ve konfigürasyon değişikliği çerçevesinde "Ultra Süper Kritik" buhar kazanı kullanımına geçilmesiyle ilgili hazırlanan ÇED Raporu nihai kabul edilerek on gün halkın görüşüne açıldı.

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün açıklamasına göre, Nihai olarak kabul edilen Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu 10 (on) gün halkın görüşüne açıldı. Görüş ve öneriler için bu süreç içerisinde ÇANAKKALE Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na müracaat edelebilecek.

KARABURUN TERMİK'E PARİS İKLİM ZİRVESİ AYARI

Önceki ve Sonraki Haberler