1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Karaçayır RES için yol yapılacak

Karaçayır RES için yol yapılacak

Enerji Günlüğü – Karaçayır RES projesi kazılarından çıkan hafriyat malzemelerinin yollarda üst kaplama malzemesi olarak kullanılması için kırma...

Karaçayır RES için yol yapılacak

Enerji Günlüğü – Karaçayır RES projesi kazılarından çıkan hafriyat malzemelerinin yollarda üst kaplama malzemesi olarak kullanılması için kırma ve eleme tesisi kurulacak.

Sivas İli, Merkez İlçesi, Çeltek Mevkiinde yer alan ve inşaat çalışmaları devam eden 12,6 MW kapasiteli “Karaçayır Rüzgar Enerjisi Santrali” projesinin yollarında kullanılacak üst kaplama malzeme ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla Karaçayır RES projesi kazılarından çıkan hafriyat malzemelerinin yollarda üst kaplama malzemesi olarak kullanılması için MURSAL Enerji Üretim Sanayi ve Ticaret A. Ş. tarafından geçici süre ile kırma ve eleme tesisi kurulacak.

Kurulması planlanan kırma - eleme tesisi yaklaşık 1.250 m2 alanda faaliyet gösterecek. Kırma eleme tesisi 100 ton/saat kapasiteye sahip olacak ve tesiste yollar için ihtiyaç duyulan 25.000 m3 üst kaplama malzemesi üretilecek.

PROJE İLE İLGİLİ ÇED SÜRECİ BAŞLADI

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün yaptığı açıklamada, proje ile ilgili Sivas Valiliği'ne sunulan Çevresel Etki Değerlendirmesi dosyasının incelenip uygun bulunarak projeye ilişkin ÇED sürecinin başladığı duyuruldu.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler