1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Karaçayır RES yol projesine ÇED gerekli görülmedi

Karaçayır RES yol projesine ÇED gerekli görülmedi

Enerji Günlüğü – Mursal Enerji'nin Sivas'ta yapmakta olduğu Karaçayır RES yol hafriyatlarının değerlendirilmesi için kurulacak kırma ve eleme tesisi...

Karaçayır RES yol projesine ÇED gerekli görülmedi

Enerji Günlüğü – Mursal Enerji'nin Sivas'ta yapmakta olduğu Karaçayır RES yol hafriyatlarının değerlendirilmesi için kurulacak kırma ve eleme tesisi için ÇED gerekli görülmedi.

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün yaptığı açıklamayla, Karaçayır RES'e ait kırma eleme tesisi projesine Sivas Valiliği tarafından “Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir” kararı verildiğini duyurdu. 

Sivas İli, Merkez İlçesi, Çeltek Mevkiinde yer alan ve inşaat çalışmaları devam eden 12,6 MW kapasiteli “Karaçayır Rüzgar Enerjisi Santrali” projesinin yollarında kullanılacak üst kaplama malzeme ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla Karaçayır RES projesi kazılarından çıkan hafriyat malzemelerinin yollarda üst kaplama malzemesi olarak kullanılması için MURSAL Enerji Üretim Sanayi ve Ticaret A. Ş. tarafından geçici süre ile kırma ve eleme tesisi kurulması planlanıyor. 

KARAÇAYIR RES İÇİN YOL YAPILACAK

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler