1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Karadeniz gazı Romanya’ya enerji bağımsızlığı getirecek

Karadeniz gazı Romanya’ya enerji bağımsızlığı getirecek

Enerji Günlüğü - Romanya Başbakanı Victor Ponta, Karadeniz’den çıkarılacak doğalgaz sayesinde en geç 10 yıl sonra Romanya’nın enerji bağımsızlığını...

Karadeniz gazı Romanya’ya enerji bağımsızlığı getirecek

Enerji Günlüğü - Romanya Başbakanı Victor Ponta, Karadeniz’den çıkarılacak doğalgaz sayesinde en geç 10 yıl sonra Romanya’nın enerji bağımsızlığını kazanacağını söyledi. Natural Gas Europe’un haberine göre, doğalgaz üretimi konusunda bölgesel bir üretici olmanın hayal ya da bir propaganda aracı değil, gerçekleştirilebilir bir düşünce olduğunun altını çizen Başbakan Ponta, Karadeniz’deki doğalgaz kaynaklarının Romanya için bir gurur kaynağı olduğunu dile getirdi.

Bölgede doğalgaz sondajı yapan OMV Petrom’un tesislerine gerçekleştirdiği bir ziyaret sırasında konuşan Başbakan Victor Ponta, Petrom’un, Romanya’nın acil ihtiyaç duyduğu enerji kaynaklarını bulma yolunda 300 milyon euro’nun üzerinde bir yatırım planladığını kaydetti. Karadeniz’den on yıl içinde çıkarılacak gaz sayesinde Romanya’nın endüstriyel ve bireysel doğalgaz ihtiyacını karşılayacağını söyleyen Ponta, “Bu gelişme Romanya’yı bölgedeki önemli bir oyuncuya dönüştürecek” diye konuştu.

(Burak GÜNER)

Önceki ve Sonraki Haberler