1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Karadeniz Holding'ten Mozambik ve Sudan’a yüzer santral

Karadeniz Holding'ten Mozambik ve Sudan’a yüzer santral

Enerji Günlüğü - Enerji Gemisi (Powership) filosunun sahibi ve operatörü Karadeniz Holding iştiraki Karpowership, Mozambik ve Sudan’a elektrik sağlayacak.Enerji...

Karadeniz Holding'ten Mozambik ve Sudan’a yüzer santral

Enerji Günlüğü - Enerji Gemisi (Powership) filosunun sahibi ve operatörü Karadeniz Holding iştiraki Karpowership, Mozambik ve Sudan’a elektrik sağlayacak.

Enerji Gemisi (Powership) filosunun sahibi ve operatörü, Karadeniz Holding iştiraki Karpowership, Mozambik ve Sudan’la yeni sözleşmeler imzaladı. Karpowership, Mozambik elektrik kurumu EDM ile yaptığı yeni anlaşma gereğince 5 yıl boyunca ulusal şebekeye 48 MW kapasitede elektrik verecek. 2016 yılında Zambiya’ya elektrik vermek üzere Mozambik Nacala bölgesine konuşlanan Karadeniz Powership Irem Sultan bundan sonra Mozambik ulusal şebekesine elektrik vermeye devam edecek.

Karpowership ayrıca Sudan elektrik kurumu STPGC ile yeni bir elektrik alım sözleşmesi imzaladı. Bu yeni anlaşma doğrultusunda Sudan ulusal elektrik şebekesine 150 MW kapasitesinde elektrik verilecek.

Karpowership Ticaret Grup Başkanı Zeynep Harezi, Afrika bölgesi için sürdürülebilir elektrik sağlama hedefi doğrultusunda imzalanan bu iki yeni anlaşma ile ülkelerdeki ek elektrik ihtiyacının karşılanacağını belirtti.

Halihazırda, Karpowership, kurulu güçlerinin toplamı 2800 MW olan 15 adet Enerji Gemisi’nin ve yapım aşamasında 5000 MW kurulu gücünde olan Enerji Gemileri’nin sahibi ve işletmecisi. Karpowership Gambiya, Gana, Endonezya, Lübnan, Mozambik, Sierra Leone ve Sudan'da faaliyet göstermekte.

 
Önceki ve Sonraki Haberler