1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Karadeniz`de Rusya ile gemi krizi!

Karadeniz`de Rusya ile gemi krizi!

Enerji Günlüğü - Kırım enerji şirketi Chernomorneftegaz'ın sondaj platformunun Karadeniz'de ilerleyişinin Türk bandıralı bir ticari gemi tarafından...

Karadeniz`de Rusya ile gemi krizi!

Enerji Günlüğü - Kırım enerji şirketi Chernomorneftegaz'ın sondaj platformunun Karadeniz'de ilerleyişinin Türk bandıralı bir ticari gemi tarafından aksatıldığı iddia edildi.

Dün sabah Rus savaş gemisinin Ege Denizi'nde bir Türk balıkçı teknesine uyarı atışı yapmasının ardından Karadeniz'den de bir haber geldi. Chernomorneftegaz'ın internet sitesinde yer alan habere göre, Rusya sınır muhafız botları bu sabah Karadeniz'de sondaj platformunun ilerleyişini aksatan Türk ticari gemisinin yolunu keserek yön değiştirmeye zorladılar.

Olayın Ukrayna’nın Odessa şehri açıklarında uluslararası sularda meydana geldiğini duyuran Rus Sahil Güvenlik, kimliği belirlenemeyen, ancak Türk bayrağı çekmiş olan ticari bir geminin “Çernomorneftegaz” şirketine ait sondaj platformunun nakli sırasında konvoyun yolunu kesmeye çalıştığını ifade etti.

Şirket ise açıklamasında, gemileri tarafından çekilen iki petrol platformunun güvenliğinin sağlandığı kaydedildi. Geminin şu anda Rusya Federasyonu karasularında olduğu belirtildi.

Önceki ve Sonraki Haberler