1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Karadon`da taşkömürü çıkarma ihalesi

Karadon`da taşkömürü çıkarma ihalesi

Enerji Günlüğü - Zonguldak'ta Karadon 17 No'lu taşkömürü sahasının, rödövans karşılığı 10 yıl işletilmek üzere özel sektöre devredilecek.Türkiye...

Karadon`da taşkömürü çıkarma ihalesi

Enerji Günlüğü - Zonguldak'ta Karadon 17 No'lu taşkömürü sahasının, rödövans karşılığı 10 yıl işletilmek üzere özel sektöre devredilecek.

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Zonguldak'ta bulunan bir taşkömürü sahasını rödövans karşılığı 10 yıllığına işletilmek üzere ihale yoluyla özel sektöre devrediyor.

30 Eylül 2015 tarihinde saat 15:00'te yapılacak ihale ile söz konusu sahanın, maden işletmeciliği yapabilecek ehil gerçek ve tüzel kişiler içinden uygun teklifi verene devredileceği belirtildi.

İsteklilerin ihaleye katılabilmek için 1000 TL bedelle şartnameyi alması şart.

Tek tek ya da konsorsiyum olarak teklif sunulabilecek ihale, yerli ve yabancılara açık. İsteklilerde, Türkiye’nin veya kendi ülkesinin mevzuat hükümleri uyarınca kesinleşmiş vergi borcu olmaması şartı aranıyor.

İsteklilerden birinci üretim yılı için en az 28 bin 700 ton (yirmisekizbinyediyüz ton) üretim yapmayı taahhüt etmeleri şart. İzleyen yıllarda işletmeci taahhüt üretim artış miktarları, bir önceki yılın taahhüt üretim miktarının %10’undan fazla olmayacak.

İstekliler; rödövans payını KDV hariç 10,00 TL/ton’dan (On Türk Lirası / ton) az olmamak üzere teklif verecekler. Bu bedelin altında verilecek teklifler değerlendirmeye alınmayacak. Teklif ve ödemelerde geçerli para birimi Türk Lirası (TL) olacak.

Sahadaki Enerji Hattı Bedeli olan 250 bin TL, ihaleyi kazanan istekli tarafından sözleşmenin imzalanmasından önce, sahanın bir önceki işletmecisine ödenmek üzere TTK hesaplarına yatırılacak. Sahanın bir önceki işletmecisinin Kuruma borcu olması durumunda bu bedel Kurum alacaklarına mahsup edilecek.

İhaleye katılmak isteyen istekliler tekliflerini en geç 30.09.2015 Çarşamba günü saat 14.00’e kadar TTK Genel Müdürlüğü İdari ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Haberleşme ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü Genel Haberleşme Şefliği, Fener Mahallesi İhsan Soyak Sok. No:2 ZONGULDAK adresine vermiş olacaklar. Teklif zarfları aynı gün saat 15.00’de Satınalma Daire Başkanlığı toplantı salonunda ihale komisyonunda hazır bulunan isteklilerin huzurunda açılacak.

... 

Önceki ve Sonraki Haberler